Ekonomist Göksel R. Saydam’ın hazırladığı “KKTC Vergi Hukuku Özetleri” isimli kitap tanıtıldı.
Lefkoşa’da bulunan İsmet Vehit Güney Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kitap tanıtımı ve imza günü etkinliğinde konuşan Saydam, kitabı Mart 2025’te hazırladığını belirtti. Mali kaynağın en büyük payını dolaylı ve dolaysız vergilerin oluşturduğunu ifade eden Saydam, bugüne kadar kapsamlı bir kaynak bulunmadığını, bu nedenle kitabını, ilgililerin ve halkın bilgisine sunmayı uygun gördüğünü belirtti.
Saydam, kitabın amacının; kamu maliyesinin bütçe kaynaklarını doğru yönetmek, vergi ve diğer kamu alacaklarının tahakkuk ve tahsil süreçlerini açıklamak, yükümlülerin ve uygulayıcıların hak ve yetkilerini ortaya koymak ve üniversitelerde ders materyali ile eğitim faaliyetlerinde kaynak sağlamak olduğunu dile getirdi.
Basım ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Saydam, kitabın özellikle kamu maliyesini yöneten yetkililer ve ilgililer için önemli bir başvuru kaynağı olmasını umduğunu sözlerine ekledi.
Kitap, Kıbrıs’ın Osmanlı döneminden günümüze kadar uygulanmış vergi yasalarını, dolaylı ve dolaysız vergileri, tahsil ve uygulama usullerini içeriyor. Ayrıca KKTC-TC arasında gelir üzerinden vergilerde çifte vergilendirmeyi önleme antlaşmaları, şans oyunları ve belediye vergileri, uluslararası işletme ve bankacılık birimlerinin vergilendirilmesi gibi konulara da yer veriliyor.
Saydam Muhasebe ofisi ve kitap evlerinden temin edilebilecek kitabın satış gelirleri, ihtiyaç sahibi gençlerin eğitimine destek amacıyla Saydam Tarih ve Eğitim Vakfı’na (SAYTEV) bağışlanacak.
DAÜ’de “60+ İleri Yaş Gelişim / Tazelenme Üniversitesi” adlı proje kapsamında ilk ders verildi
Kar-İş: “Akaryakıt zamları toplu taşıma sektörünü çökertti”
Şehit Mehmet Eray İlkokulu’nun yeni dersliği törenle açıldı
Arıklı, kadın personelin gününü kutladı
Dünya genelinde doğal afet kaynaklı ölümlerin yarısından fazlasına depremler yol açıyor
Posta Dairesi’nden “2026 FIFA Dünya Kupası” temalı pul serisi ve ilk gün zarfı
Dışişleri Bakanlığı’nda Kadınlar Günü kutlaması
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Teknik Komitesi: 'Barışçıl bir gelecek; kadınların sesleri, tercihleri ve eylemleriyle şekillenecek'
Tel-Sen Başkanı Üredi: “Cevdet Yılmaz’ın yaklaşımı, Tel-Sen’in ortaya koyduğu yapıcı tutumla örtüşüyor'