Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 19 Temmuzda sigara yasağının kapsamının genişletileceğini hatırlatarak, “kahve, lokanta ve turizm işletmeleri için bir orta yol bulununcaya kadar” sürenin uzatılmasını istedi.
Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, küresel kriz nedeniyle işletmelerin çıkmaza girdiğini, işsizliğin rekor kırdığını ve esnaf kesiminin ayakta durmakta zorlandığını ifade etti.
Böyle bir ortamda sigara yasağının kapsamının genişletilmesinin esnafı olumsuz etkileyeceğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:
“19 Temmuzda yürürlüğe girecek olan sigara yasağı ile pek çok esnaf ve küçük işletme zor durumda kalacak, kepenk kapatmalar hızlanacaktır. Halkımızın, özellikle gençlerimizin sağlığının korunmasını ihmal etmeden bir orta yol bulunmalı, acilen geçiş süreci uzatılmalı. İşletmelerin düşük faizli kredilerle desteklenerek havalandırma sistemlerini güçlendirmeleri ve özel bölümler oluşturmaları sağlanarak yasağın olumsuz etkileri en aza indirilmelidir.”
SON YOLCUĞUNA UĞURLANDI
Bayramoğlu son yolculuğuna uğurlandı
'54. Geleneksel İskele Festivali', Zülfü Livaneli konseriyle başlıyor
Kıdrışlıoğlu: “Genel ve yerel seçimlerin aynı gün yapılması seçim güvenliği ve katılım oranını olumsuz etkileyebilir”
Bağımsızlık Yolu Girne Bölge Örgütü: “Ekolojik talanın parçası olan tüm faaliyetler derhal durdurulmalı”
Mesarya Belediyesi haşereyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor
Kıbrıs Türk Kültür Derneği, “Mücahit ve Mücahidelerin Anlatımıyla Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi” konulu konferans düzenledi
2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı sona eriyor
Haspolat’ta 2 bin kilograma yakın kaçak et ele geçirildi