CTP Milletvekili Salahi Şahiner’in Meclis’teki iddialarına sosyal medyadan yanıt veren Bakan Erhan Arıklı, 'Salahi sana cevap vermekten bıktım; çünkü lafları kulaklarınla duymuyor, beyninle algılamıyorsun' dedi.
CTP Milletvekili Salahi Şahiner’in Meclis’teki iddialarına sosyal medyadan yanıt veren Bakan Erhan Arıklı, 'Salahi sana cevap vermekten bıktım; çünkü lafları kulaklarınla duymuyor, beyninle algılamıyorsun' dedi.
CTP Milletvekili Salahi Şahiner, yeni takılan 300’ü aşkın kameranın kontrolünün Polis Genel Müdürlüğü’nde olmadığını ve Bayındırlık ile Ulaştırma Bakanlığı’nda tutulduğunu ifade etti; Bakan Arıklı’nın Meclis’te verdiği bilginin yanlış olduğunu öne sürdü. Bakan Erhan Arıklı, komite tutanaklarını paylaşarak Şahiner’e yanıt verdi. Arıklı, Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın’ın ifadelerine dayanarak kamera erişiminin yalnızca Polis Genel Müdürlüğü’nde olduğunu vurguladı.
Arıklı, Şahiner’in Meclis’te yapılan açıklamaları “yanlış aktardığını” savunarak, ilgili Komite tutanaklarını kamuoyuyla paylaştı. Arıklı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Salahi sana cevap vermekten bıktım. Çünkü lafları kulaklarınla duymuyor, beyninle algılamıyorsun. Sürekli ön yargı ile hareket ediyorsun. Sana Komitede cevap veren ben değil Trafik Daire Müdürümdür.”
Arıklı’nın paylaştığı tutanaklarda, Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın ile CTP Milletvekili Salahi Şahiner arasında şu diyalog yer aldı:
AHMET AYDIN: Tamamen depolama cihazları Ulaştırma Bakanlığında kurulmuştur ve tamamen kontrolü de Polis Genel Müdürlüğündedir. Bizim Ulaştırma Bakanlığı olarak da erişim talep etmedik, sadece Polis Genel Müdürlüğündedir erişimleri.
SALAHİ ŞAHİNER: Yani bu kameralara erişim şu anda sadece ve sadece Polis Genel Müdürlüğündedir?
AHMET AYDIN: Evet.
SALAHİ ŞAHİNER: Başka hiçbir kimse bu kameraların ülke içerisindeki yaptığı kaydı, çektiği görüntüyü almış olduğu bilgiyi başka bir yerle paylaşamıyor anladığım kadarıyla.
AHMET AYDIN: Evet, doğrudur. Ulaştırma Bakanlığı da dahil biz de istemedik, talep de etmedik.
SALAHİ ŞAHİNER: Bu sistemi kim kurdu? Sülen kurdu bu sistemi?
AHMET AYDIN: Yok, o alt yüklenicidir. Yani elektrik işlerinde alt yüklenici olarak çalıştı; bizimle bağlantısı yoktur.