MECLİS’TE NARENCİYE SEKTÖRÜ TARTIŞILDI!

Cumhuriyet Meclisi'nde narenciye sektörü konuşulurken, CTP Milletvekili Salahi Şahiner, gerekli çalışmaların yapılmaması nedeniyle bir hafta sonra başlayacak hasatla sektörün önünü göremediğini söyledi. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ise geçen hafta açıklanması gereken teşvik bedelinin bugün veya yarın açıklanacağını belirtti.

Cumhuriyet Meclisi'nde narenciye sektörü konuşulurken, CTP Milletvekili Salahi Şahiner, gerekli çalışmaların yapılmaması nedeniyle bir hafta sonra başlayacak hasatla sektörün önünü göremediğini söyledi. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ise geçen hafta açıklanması gereken teşvik bedelinin bugün veya yarın açıklanacağını belirtti.

Cumhuriyet Meclisi'nde ilk sözü CTP Milletvekili Salahi Şahiner aldı. Narenciye konulu güncel konuşmasına dün yaşanan kurşunlama olayına değinerek, ülkenin güvenlik zafiyetinin gözler önüne serdiğini belirten Şahiner, yılın ilk konuşmasını narenciye üzerine yapmak zorunda kalmaktan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Kronikleşen sorunun narenciye sorunu değil hükümetin bilinçli olarak yarattığı “üretici düşmanı” tavrı olduğunu savunan Şahiner, narenciyede altın gibi bir yılın heba edilmek üzere olduğunu belirtti. Şahiner, arpa fiyatına narenciye satılan tek ülkenin KKTC olduğunu söyledi.

Şahiner, halkın Tarım Bakanının da, Başbakanın da sözüne güvenmesi gerektiğini belirterek, narenciye konusunda yetkililerin söylediği hiçbir şeyi hayata geçirmediğini ileri sürdü. Cypfruvex'in faaliyetlerini eleştiren Şahiner, gerekli çalışmaların yapılmaması nedeniyle bir hafta sonra başlayacak hasatla sektörün önünü göremediğini söyledi. İhracat teşvik primlerinin bir zorunluluk olduğunu hatırlatan Şahiner, bu primlerin miktarının bir an önce açıklanması gerektiğini kaydetti.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, geçen hafta açıklanması gereken teşvik bedelinin yarın veya perşembe gün açıklanacağını belirtti.

Cypfruvex'in açıklayacağı fiyatın taban fiyatı olacağına işaret eden Çavuş, herkesin tek amacının üreticinin en iyi fiyattan yararlanması olduğunu söyledi. Çavuş, Cypfruvex'in görevinin sadece ürün almak olmadığını, üreticinin en yüksek fiyattan kazanç sağlamasını mümkün hale getirmek olduğunu kaydetti. Çavuş, arpa fiyatlarının 2025’de açıklandığına dikkati çekerek, narenciyede 2026 fiyatıyla kıyaslanmasının doğru olmadığını söyledi.

Çavuş, tüm ödemelerin zamanında yapıldığına işaret ederek, bugünkü çalışmalar tamamlandıktan sonra ücretlerin açıklanacağını yineledi.
Bu haber 165 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER