Hükümeti istifaya çağıran ve bakanlık binasına zorla giren eylemciler, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına yumurta attı, kapısına süt ve gübre bıraktı.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği binasından başlatılan yürüyüşle bakanlık önüne gelen birlik üyeleri, ülkedeki yem problemine işaret etti, kaliteli kaba yeme ihtiyaç duyulduğu belirtti.
Bakanlık önünde “Bizim bitişimizin sebebi sensin, senin gidişinin sebebi de biz olacağız a bakan” yazılı pankart açan ve “gabak doğrayan” eylemciler, KKTC, TC ve birlik bayrakları taşıdı. Bakanlık önündeki eylemde davul zurna da çalındı.
Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Adil Onalt konuşmasına, hayvancıların sesi olan basın mensuplarına teşekkür ederek başladı. Onalt, bugün buraya yürüyerek geldiklerini, ancak büyüyerek araçlı da geleceklerini söyledi.
Bunu duyan yetkililerin eylemden önce ödeme yaptıklarını söylediklerini ifade eden Onalt, buna karşı eleştiriler yaptı, Tarım ve Dolak Kaynaklar Bakanı'nın hayvancılığın bir numaralı düşmanı olduğunu savundu.
Hükümetin yerli üretimin de düşmanı olduğunu, öz varlık olan kuruluşları da satmaya çalıştıklarını ileri süren Onalt, ne zam aldıklarını ne de zam yaptıklarını belirtti.
Hükümetin, üretim sektörünü küçük düşürmek bitirmek amacıyla çalıştırdığını savunan Onalt, “Bu girdi maliyetleriyle bizi bitirecekler” dedi.
“Ama biz ülkemize, toprağımıza sahip çıkacağız, zaman birlik olma zamanıdır” diyen Onalt, hükümete eleştiriler yaptı.
Eylemlerin devam edeceğini, üretimi ve alın terilerini korumaya devam edeceklerini belirten Onalt, Cumhurbaşkanına da seslendi, “Üretimi bitiren hükümeti kucaklama. Halk sana tepki duymaya başladı” dedi.
TARIM BAKANLIĞI’NIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI
BULAŞICI HASTALIKLARI ÜST KOMİTESİ’NDEN AŞI ÖNERİSİ
Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, ölümünün 14’üncü yılında tören ve etkinliklerle anılacak
Sağlık Bakanlığı: Grip aşıları uygulanmaya devam ediyor, aşı ve maske risk grupları için önemli
Haftalık gıda denetimleri
Çavuşoğlu: Yüzlerce öğretmen adayı, açılan dava sonucunda hak kaybına uğratıldı
Güney Kıbrıs’ta video krizi
Kamu çalışanlarına uyarı sonuç verdi
Lefkoşa Bedesten'de Kıbrıs’ta Ahiliğin ele alındığı çalıştay yapıldı