Meslek liselerinin oranı yüzde 60’a çıkarılmalı

Ada TV’ye konuk olan Girne Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Yıldızdoğan, “Eğtim Vizyonu” programında Emrah Adaklı’nın sorularını yanıtladı.

Okula 6,5 yılda 21 oda eklediklerini ifade eden Yıldızdoğan, “Biz artık kendimize yeten bir okuluz. Kendisine yetemeyen okul yarımdır. Hiçbir aile çocuğunu yarım bir okula göndermek istemez” dedi.

KKTC’nin turizmde gözbebeği olan Girne’ye bu yatırımların çok önceden yapılması gerektiğini ifade eden Mehmet Yıldızdoğan, okullarının şu anda turizme personel yetiştirdiğini, mezunlarının iş bulmakta zorluk çekmediğini kaydetti.

Yıldızdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Meslek liselerinin orta eğitimdeki oranı yüzde 40’dan yüzde 60’a çıkmalı. Bu atılım ekonomik kalkınmanın temelini oluşturacaktır. Biz çocuklarımızı 10’uncu sınıftan itibaren işletmelere gönderiyoruz. 11. Sınıfta işini öğreniyorlar.  12. Sınıfta haftada bir gün okul var diğer günler işletmelerde çalışıyor çocuklar. Hem teori hem pratik eğitimi aynı anda çocuklarımıza veriyoruz.”
Bu haber 75 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER