Ada TV’ye konuk olan YDP Sözcüsü Bertan Zaroğlu, Rum lider Hristodulidis’in güven yaratıcı önlemler kapsamında Beşparmak Dağları’ndaki KKTC bayrağının kaldırılması yönündeki çağrılarına sert tepki gösterdi:
Ada TV’ye konuk olan YDP Sözcüsü Bertan Zaroğlu, Rum lider Hristodulidis’in güven yaratıcı önlemler kapsamında Beşparmak Dağları’ndaki KKTC bayrağının kaldırılması yönündeki çağrılarına sert tepki gösterdi:
BAYRAK BİZİM KUTSALIMIZDIR
YDP Genel Başkan Yardımcısı Bertan Zaroğlu, KKTC bayrağının kaldırılması yönündeki çağrıların “güven yaratıcı önlem” olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Zaroğlu, “Bu, güven yaratıcı bir adım değil; bu şerefli millet açısından ancak bir tahrik olarak değerlendirilir” dedi. Türk milletinin değerlerine herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Zaroğlu, “Nasıl ki biz karşı tarafın bayrağına saygı duyuyorsak, onların da aynı saygıyı göstermesi gerekir” ifadelerini kullandı.
TÜRK BAYRAĞININ ANLAMI
Türk bayrağının taşıdığı manevi anlamlara dikkat çeken Zaroğlu, bayraktaki yıldızın İslam’ın beş şartını, hilalin ise İslamiyet’i temsil ettiğini söyledi. Bayraktaki kırmızı rengin şehitlerin kanını simgelediğini belirten Zaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’de Yunan bayrağına yönelik tavrını da hatırlattı. Zaroğlu, Atatürk’ün yerde duran Yunan bayrağını kaldırttığını ve “O bir milletin namusunu temsil eder” dediğini belirterek, Türk milletinin tüm bayraklara aynı anlayışla yaklaştığını kaydetti.
AKINCI’NIN SÖZLERİNE TEPKİ
Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye’ye giriş yasaklarıyla ilgili “yasakçı zihniyet özür dilemeli” yönündeki açıklamalarına da yanıt veren Zaroğlu, geçmiş dönemde Türkiye’ye yönelik kullanılan bazı ifadelerin toplumda ciddi tartışmalara neden olduğunu savundu. Türkiye’nin zor dönemlerden geçtiği süreçlerde yapılan açıklamaların toplumda kırılmalar yarattığını söyleyen Zaroğlu, bugün gelinen noktada artık sorunların çözümüne odaklanılması gerektiğini ifade etti.