Adaya gelen TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başbakan Ünal Üstel ile Ercan’da ortak basın toplantısı düzenledi:
YILMAZ: KKTC İLE OMUZ OMUZAYIZ
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkilerin “rastgele bir durum olmadığını”, iki ülke arasındaki özel ilişkilerin bir neticesi olduğunu belirterek, “Dar günde de geniş günde de bir aradayız, omuz omuzayız.” dedi. Son dönemde iki büyük ölçekli inisiyatif gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, bunlardan birinin fiber optik projesi diğerinin doğal gaz projesi olduğunu kaydetti. “İzolasyonların anlam ifade etmediğini dosta düşmana göstereceğiz” diyen Yılmaz, doğru planları desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.
ÜSTEL: YENİ YATIRIMLAR İÇİN ADIM
Başbakan Ünal Üstel ise Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın KKTC ziyareti kapsamında devam eden projeleri değerlendireceklerini, yeni yatırımların ilk adımlarını atacaklarını ve önümüzdeki beş yılda kalkınma ile dönüşüme odaklanacaklarını söyledi. Yılmaz ile yapılacak görüşmelerde devam eden bütün projelerin ayrıntılı olarak ele alınacağını belirten Üstel, yeni hastaneler ve yeni okulların da değerlendirileceğini söyledi. Üstel, “Ülkemize çağ atlatacak yatırımları hayata geçireceğiz. Ekonomimizi büyüteceğiz. Üretim gücümüzü artıracağız” dedi.