Internet sitelerinden kaldırılmasına karşın Home Buyers Pressure Group’un “dolandırıcı” inşaat şirketleri listesindeki 40 şirketin sadece 5’inden özür dilemesi ve diğer 35 şirkete yönelik yapılan karalama ile ilgili Müteahhitler Birliği’nin herhangi bir girişim yapmaması inşaat sektöründe infiale neden oluyor.
SUÇLARINI KABUL ETTİLER
Home Buyers Pressure Group bu sefer kendini mahkeme yerine koyup, kanunların üzerinde bir tavırla 40 inşaat şirketini hiçbir araştırma yapmadan suçladığı kabul edercesine web sitesinde 5 şirketten özür diledi. Örgüt, web sitesinde yayınladığı mesajında listede adı geçen 5 şirketle ilgili Müteahhitler Birliği’ne ulaşmış hiçbir şikayetin bulunmadığını ifade ederek uğrattıkları zarardan dolayı af diledi. .
Listenin 2005-2006 yıllarında kendilerine ulaşan şikayetler sonucu hazırlandığını da itiraf eden örgüt, şirketlerden hiçbiri ile temasa geçmediklerini ve kendileri savunma hakkı tanımadıklarını böylelikle kabul ettikleri gözlemlendi.
GERİYE KALANLAR DOLANDIRICI MI?
Bu kısmı özrün, Home Buyers Pressure Group’un listede bulunan diğer 35 şirketin “dolandırıcı” olduğunu söylemeye devam ettiği anlamına geldiğini ifade eden inşaat çevreleri bunun kabul edilemez olduğunu söylediler.
Web sitesindeki ifadesiyle Müteahitler Birliği ve Başbakanlık Mülk Şikayet Bürosu’na bu 5 şirketle ilgili herhangi bir şikayetin gitmediğinin belirtilmesi üzerine bu özrü yayınladıklarını ifade eden örgüt, diğer şirketlerin durumu ile ilgili bir açıklık getirmemesi tepkiye neden oldu.
ZARAR BÜYÜK
İnşaat çevreleri Home Buyers Pressure Group’un bu son açıklamasının önceki listede yer alan şirketlerin “dolandırıcı” olarak adlandırılmalarının büyük bir zarara yol açtığını kabul etmesi anlamına da geldiğini belirterek, bu konuda önlem alma ihtiyacı duyduklarını söyledi.
Yaklaşık iki yıldır KKTC’de mülk almak isteyen binlerce kişinin karşılaştığı bu listenin KKTC ekonominse yaptığı zararın boyutlarının tahmin bile edilemediğini söylediler.
MÜTEAHİTLER BİRLİĞİ SINIFTA KALDI
Müteahhitler Birliği’nin de bu konuda yeteri kadar etkin olamadığını ifade eden inşaat çevreleri, sözü edilen listenin bir yılı aşkın bir süre birliğin dikkatine gelmeden yayında kalmasının düşündürücü olduğunu söylediler. star kıbrıs’ın listeyi ortaya çıkarmasıyla gündeme gelen konuda Müteahhitler birliği’nin sadece listeyi yayından kaldırmak konusunda bir girişlimi olduğunu ancak bir yılı aşkın bir süre yayında kalmasının yine Müteahhitler Birliği’nin bir eksikliği olduğunu söylediler.
Müteahhitler Birliği’nin listeye giren şirketlerle ilgili hiçbir girişim yapmadığını ve yetkilileri ile temasa geçmediğini ifade eden inşaat çevreleri, “Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, inşaat şirketlerini ve müşterilerini koruma misyonunu bu şekilde yerine getiremez” şeklinde konuştu.
40 DERECE SICAK FENA BUNALTACAK
YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ GELDİ
YENİBOĞAZİÇİ’NİN BELEDİYE BAŞKANI DEMİR CEZAEVİNDE
LBO Çoksesli Gençlik Korosu İspanya’da eğitim kampına katılıyor
Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Tuğlu TÜK Kumyalı Silosu’nu ziyaret etti
Gazeteciler Birliği, yarın 11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla resepsiyon düzenleyecek
Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Kırok Karaağaç Köy Kadın Kursu Sergisi’nin açılışını yaptı
Dışişleri Bakanlığı’ndan GKRY’nin mülkiyet konusundaki adımlarına tepki
Tuğcu: “Kıb-Tek'i seçim malzemesi yapmaktan vazgeçin”