Talat Newsweek 2010’da

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce müzakerelerde ciddi ilerleme olacağına inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce müzakerelerde ciddi ilerleme olacağına inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, dünyanın en saygın dergilerinden Newsweek’in Türkiye 2010 Özel Sayısı’nda yer alan röportajında, Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulmak amacıyla yürüttükleri müzakereler ve 2010’da Kıbrıs sorununda yaşanabilecek muhtemel gelişmelerle ilgili görüşlerini dile getirdi.

Kıbrıs’ta yeni yılda yol haritasının nasıl şekilleneceğine değinen Talat, Kıbrıs’ta kurulması amaçlanan yeni federal yapıyla ilgili bilgi verdi.
Güvenlik ve Garantiler konusunun, üç garantör ülke, yani Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin katılımı olmadan müzakere edilemeyeceğinin altını çizen Talat, Türk tarafının Garanti ve İttifak Anlaşmaları’nın yeni düzene uyarlanarak korunmasını istediğini hatırlattı.

Talat, KKTC vatandaşları arasında asla bir ayırım yapmayacağını ve vatandaşlarını pazarlık konusu haline getirmeyeceğini söyledi.
Müzakereleri Türkiye’nin güçlü desteği ile yürüttüğünü de hatırlatan Cumhurbaşkanı Talat, şu andaki çözüm hedefli Kıbrıs politikasının bir devlet politikası olduğunun altını çizdi.

Talat, Kıbrıs sorununun sadece Avrupa Birliği üyeliği bağlamında değil, birçok uluslararası alanda Türkiye’nin önünde bir engel teşkil ettiğini belirterek, en büyük sorunun ise, Kıbrıslı Türkler’in geleceklerinin belirsizliği olduğunu söyledi.
Derginin, dünya liderleri, devlet başkanları, önemli siyasetçi ve kanaat önderlerine ayırdığı sayısında, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın yanı sıra, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD Eski Dışişleri Bakanı ve Nobel Barış Ödülü sahibi Henry Kissinger, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko da yer aldı.
Bu haber 103 defa okunmuştur
  • lider ahmet dogan  girne - 31.12.2009 Umarim bir ilerleme olur. gerci simdiye kadar cok umutlandik, olmadi ya. Belki bu sefer seytanin bacagini kirariz...

:

:

:

:

DİĞER HABERLER