Rum Hükümet Sözcüsü Vasilis Palmas; Suriye ile KKTC arasında seferlerin başlaması sebebiyle, AB Komisyonu’ndan bir kaynağın, Rum hükümetinin, KKTC’deki limanları “Kapatma” kararının tek taraflı olduğunu söylediğiyle ilgili haberleri yorumladı.
Fileleftheros Gazetesi, Palmasın, uluslararası hukukun, hangi limanın uluslararası ulaşıma açık olup olmadığı yetkisinin, devlete ait olduğunu tanıdığını söylediğini yazdı.
LİMANLARI KAPATTIK
Habere göre, Palmas; Rum hükümetinin, KKTC’deki limanları “Kapalı ilan etme hakkı bulunduğunu” iddia ederek, her devletin de, uluslararası hukuk gereğince bu karara saygı duyması gerektiğini savundu.
Palmas; bu kararın, “AB Komisyonu’nun ‘doğrudan ticaret’ konusundaki önerisi için Avrupa Konseyi’nin Hukuk Dairesi tarafından 25 Ağustos 2004 tarihinde verilen raporda kabul edildiğini ve bu görüşün AB Komisyonu Hukuk Dairesi’nce de kabul gördüğünü” iddia etti.
Palmas; Rum hükümetinin, “İşgal altındaki limanlarını kapatma” kararını 12 Aralık 1974’te Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne bildirdiğini ve örgütün bu kararı tüm üyelerine ilettiğini de kaydetti.
BEŞ SAVCI ALINACAK
63 TRAFİK KAZASI 3.2 MİLYON HASAR
IBEGE Group, KKTC’de profesyonel tesis yönetimi modelini başlattı
Hanehalkı Bütçe Anketi başlıyor
“Mavi Akdeniz Dans ve Müzik Festivali” perşembe günü Yenierenköy Halk Plajı’nda gerçekleştirilecek
LTB'nin Surlariçi'ndeki dönüşüm çalışmaları devam ediyor
DAÜ’de ”Eğitim Hakkı Uluslararası Konferansı” düzenlendi
Hülya Koçyiğit, GAÜ’de söyleşiye katılacak
LBO, Dünya Caz Günü’nde Arabahmet Kültür Evi’nde konser verecek