ABD Başkanı Obama, fabrikalar ve teçhizatlar için 2011 yılı sonuna kadar toplam 200 milyar dolarlık vergi indirimi yapılmasını önerecek.
ABD Başkanı Barack Obama, işletmelerin yeni fabrikaları ve teçhizatları için 2011 yılı sonuna kadar vergi indirimi yapılmasını önerecek. İstihdam yaratılmasını hedefleyen planla, iki yıl süresince 200 milyar dolarlık vergi indirimi yapılmış olacak.
Obama'nın planın ayrıntılarını bugün Cleveland'da açıklaması bekleniyor. Önerinin kabul edilmesi için Kongre tarafından onaylanması gerekecek. Obama'nın yarın Cleveland'da yapacağı konuşmada, işletmeler için Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) vergi indirimlerini kalıcı hale getirmeyi ve artırmayı istemesi de bekleniyor. Ar-Ge için vergi indirimleri içeren paketin büyüklüğünün ise on yılı aşkın süre için 100 milyar dolar olacağı ifade ediliyor.
Obama önceki gün kara ve tren yolları ile havaalanlarına uzun dönemde yatırım çağrısında bulunarak, bu yatırımların toplam büyüklüğünün altı yıl süresince en az 50 milyar tutarında olacağını açıkladı. Altyapı yatırımları çerçevesinde 241 bin 390 kilometre yolun yeniden yapımı, 4 bin mil demiryolu yapımı, 150 mil uzunluğunda pistin yeniden yapımı veya rehabilitasyonu yapılması planlanıyor. Ayrıca seyahat süresi ve gecikmeleri azaltacak yeni bir hava navigasyon sisteminin kurulması da hedefleniyor.
ASGARİ ÜCRETLİYİ ENFLASYON KARŞISINDA EZDİRMEYECEĞİZ
ASGARİ ÜCRETİN ALTINA DESTEK
YOKSULLUK SINIRI 237 BİN TL
TAKSİTLİ MAAŞ ARTIŞI OLMAZ
MAYIS AYI HP YÜZDE 2.06
EKONOMİDEKİ PLANSIZLIK TOPLUMA FATURA EDİLİYOR
HÜKÜMET BİN İŞLETMEYE CAN SUYU KREDİSİ VERİYOR
MALİYE YİNE BORÇLANACAK
‘GÜNEY DAHA UCUZ’ SÖYLEMİ GERÇEKLERİ YANSITMIYOR!..