Hackney Polisi, Türk toplumunu daha yakından tanımak için Türk polisinin misafiri olarak Türkiye’ye gidiyor.
Mihrişah Safa
Londra’da Türkçe konuşan nüfusun yoğun yerleşim bölgelerinden Hackney’e bağlı bir grup polis, Türk toplumunu daha yakından tanımak için Türkiye’yi ziyarete hazırlanıyor. Türk polis teşkilatının konuğu olarak 20-26 Eylül arasında, İstanbul, Kahramanmaraş, Elbistan’a gidecek İngiliz Metropolitan polisi, Türk polisiyle buluşacak.
Sponsorluğunu Türk Hava Yolları’nın (THY) yaptığı gezinin masraflarının büyük bölümünün yine THY’den karşılanacağı, İngiliz polislerin gidecekleri yerlerde polis evlerinde misafir edileceği bildirildi.
Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Hackney Polisi, gezinin amacının semtte sayıları önemli ölçüde olan Türkçe konuşan toplumu daha yakından tanımak olduğunu belirterek, geziden dönüşte bu ziyaretin sonucuna göre bir çalışma programı düzenleyeceklerini ifade etti.
Aralarında Türk polis Ali Dağ’ın da bulunduğu Hackney polisi teşkilatından önümüzdeki hafta İstanbul’a gidecek ekipte yer alan Dedektif Sue Wright, gezinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti. “ Bölgemizdeki Türk toplumuyla aramızda daha güçlü bir bağ oluşturmak istiyoruz. Bu amaçla Türk Büyükelçiliğiyle toplantı yaptık ve ülkenizi ziyaret etmeye karar verdik. Hackney’deki Türkçe konuşan vatandaşların geldikleri bölgelerdeki kültürü yerinde görmek istiyoruz. Ayrıca İngiliz ve Türk polisi arasındaki işbirliğini de artırmayı hedefliyoruz. Gezi dönüşünde orada görüp, aldığımız bilgiler eşliğinde bir çalışma programı hazırlayıp, Türk toplumuyla daha yakın çalışmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.