ALEVKAYASI’NDA HORON VAKTİ

Bu yıl 15’incisi düzenlenen Alevkayası Yayla Şenlikleri bugün Karadenizlileri bir araya getiriyor. Yayla havasının özlemini çeken yüzlerce Karadenizli tek yürek olup horon tepmek için tüm Kıbrıs halkını Alevkayası’na bekliyor.

Bu yıl 15’incisi düzenlenen Alevkayası Yayla Şenlikleri bugün Karadenizlileri bir araya getiriyor. Yayla havasının özlemini çeken yüzlerce Karadenizli tek yürek olup horon tepmek için tüm Kıbrıs halkını Alevkayası’na bekliyor.


KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Arif Özbayrak katıldığı Günaydın Ada programında bu yıl 15’incisi gerçekleştirilecek olan Geleneksel Alevkayası Yayla Şenlikleri’ni anlattı.
Bu yıl 15’incisi düzenlenecek şenlikler hem memleketlerinden uzak olan Karadenizlilere bir günlüğüne de olsa bu atmosferi yaşatacak hem de Karadeniz kültürünü merak eden KKTC halkına bu kültürü tanıma ve keyifli bir Pazar geçirme imkanı sağlayacak. Şenliklerde ziyaretçileri bekleyen sürprizler de yer alacak. Bu arada şenlikleri yurt dışından veya evlerinden takip etmek isteyenler için ADA TV 11:30-14:30 saatleri arasında Alevkayası’ndan canlı yayın yapacak.

ŞENLİĞE HERKES DAVETLİ
Şenlikle ilgili detayları Özbayrak anlattı:
“Yarın(bugün) saat 10.00’da başlayan şenliklerimiz akşam 19.00’a kadar devam edecek.
Tabii sizin de bahsettiğiniz gibi biz Karadeniz’deki yayla şenliklerini, Karadeniz’deki güzellikleri buraya biraz da olsa taşıma amacındayız. Bizde havalar serinlemedi sıcaklar halen devam ediyor, aslında bir hafta önce yapacaktık ama havalar yüzünden geciktirelim dedik. Bugün de havalar serinlemiş görünüyor. Bulutlar gelmiş, belki biraz da yağmur yağar.
Böyle bir hava bizim için gerçekten bulunmaz bir hava, hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin manevi havası güzel havası hem yayla şenliklerin havası ve Karadenizlilerin orada yapacakları güzel etkinlikler yapacakları güzellikler havayı daha da güzel estirir diye düşünüyorum. Biz günlerdir bu şenliklerin hazırlığını yapıyoruz, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım. Hatta arkadaşlarım da bize bu konuda yardımcı oluyor, yani yönetim kurulunun dışındaki olan eski yönetim kurulundaki arkadaşlar da bize yardımcı oluyor. Oraya gelen vatandaşlarımıza oraya gelen kardeşlerimize oraya gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak düşüncesi içerisindeyiz.”


KARADENİZLİ SANATÇILAR COŞTURACAK
KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Arif Özbayrak, şenlikte sahne alacak sürpriz ismi de açıkladı. “Çok değerli sanatçılar gelecek, sanatçılarımız orada çok güzel etkinliklerde bulunacaklar, çok güzel türküler söyleyecekler, insanları neşelendirecekler. Bunlar Karadenizli sanatçılarımız olacak. Bunlar; Sinan Sami kendisine Çaykaralı Sinan derler. İlknur Yakupoğlu geliyor, Tuncay Gargar geliyor, sunucumuz Abdurrahman Uzun geliyor, Ayrıca İlhan Yüce var, Nazmi Yoldaş var, bunlar orgcu ve kemençeci bunlar gerçekten bizi eğlendirecekler, neşelendirecekler güzel bir birlik olacak güzel bir beraberlik olacak.”

KONT ADNAN DA GELİYOR

“Sürpriz sanatçımız sabah geliyor ve akşam dönüyor. Kendisi Adnan Yılmaz daha öncede birçok sefer gelmiş, burada da ünlü bir sanatçıdır çok iyi bir sanatçıdır. Tabii hepsi iyi de Adnan Yılmaz tanıdan ve iyi bilinen Karadenizli bir sanatçımızdır. Kendisi aynı zamanda Kont Adnan lakabıyla da tanınır.”
Bu haber 959 defa okunmuştur
  • londuralı kadırgalı  istanbul - 27.09.2010 onlar kendi oyunlarını oynuyorlar senin gibi dansöz gibi kıvırmıyorlar
  • HAMIT GARDASIMA LONDRALI  U.K - 27.09.2010 HAMIDIM SENIN ORALARDAN GARIBANLARDAN FAKIR FUKARA VE YETIMLERDEN ALIPTA GONDERDIGIN PARALAR BURALARA GELEN ORTALAMA 100.000 MILYON SIZIN YERLESIKLERE BILE YETMEZ BE GARDAS ..
  • KIBRISLIYIM DERSINIZ !!! AMA ... LONDRALI  U.K - 27.09.2010 BENIM YORUMLARIMA KARSILIK VEREN A GARADENIZLI USAKLARIM .VALLAHI ARADAN 40 SENE GECTI HALA DAHA - NE KIBRISA ALISTINIZ , NE KIBRIS KULTURUNU ALDINIZ , NE KIBRISLI GIBI KONUSURSUNUZ , NE KIBRISLI GIBI OYNARSINIZ .. KULLIYEN NASIL GELDIYSENIZ HEP AYNI KALDINIZ ... YAHU 40 SENEDE INSAN BIRAZ OLSUN DEGISIR YAHU ..
  • londuralu u k HAMIT  istanbul türkiye - 27.09.2010 merak etme biz size verdik ayakkabı ev toprak bir düşün bakalım tabiki sende düşünecek akıl varsa tabiki bunca yıl türkiye para gönderir doymadınız hada istersiniz şimdide cıkıp tc başlanacaksınız kim kabul eder dünya kabul etmedi ama merak etme türkiye o kadar medeni bir ülkedirki zordakine her zaman yardım eder size ettiği gibi
  • londuralu u k faruk  girne - 27.09.2010 yersen böyle yemezsen sen bilirsin
  • londuralı kerim  girne - 27.09.2010 ben biz lazım londuralı bizim dayanışmamız eğlenmemiz senimi gerdi rahat ol biz bu memlekette doğduk bu memlekette her daim olacağız yersen böyle yemezsen sen bilirsiin sen bak kendine
  • londuralı gülay  istanbul - 27.09.2010 londuralı senın kultur sevıyen bellı sagol ben almayım bızımtürkiye dünya devleri arasında sen neredesin yerine bak cebine harclık koyan vede başkalarını destegıyle ayakta duransın
  • insan olmak karadenizli Kıbrıslı  kktc - 27.09.2010 1940-1955-1960 yıllarda bu adadna hangi çeşit korku ile kaçıp da dünyanın bir ucuna giden değerli kıbrıslı türk asimimile olmuş londralı bizler burada can verdik gerekirse yine can verirken yine can alırız.. bu böyle bikline
  • OHA ARTIK !! LONDRALI  U.K - 27.09.2010 MA NE NANKOR ACGOZLU DOYMAZ INSANLARSINIZ YAHU . ZAMANINDA AYAKKABISIZ GELDINIZ . KISA ZAMANDA BELESTEN EV ALDINIZ , TOPRAK ALDINIZ , IS ALDINIZ , PARA BOL , SIMDI HAKIKI KIBRISLILARDAN DAHA IYI DURUMDASINIZ , ALLAH GOZUNUZU DOYURTSUN ARTIK !!! BIRDE KKTC HUKUMETLERININ HAKSIZ UYGULAMALARINDAN SIKAYET EDERSINIZ UTANMADAN ...
  • gulay ISTANBUL LONDRALI  U.K - 26.09.2010 gulay hanim , siz bir kibrisli kisi kulturu ve de derecesine gelmeniz icin 1000 firin ekmek yemeniz gerekir hayatta .. yaptiginiz yorumdan zaten ne derecede bir kisilige ve kulture sahip oldugunuz bellidir ....
  • karadeniz derneği abdullah   kocaeli - 26.09.2010 KKTC hükümetlerinin haksız uygulamalarına karşı karadeniz insanının örgütlenmesi,bu faaliyetler anavatan Türkiye tarafından desteklenmeli kanaatideyim.
  • usaklarum KIBRISLI cemal  kktc - 26.09.2010 hukumetten acaba kimler davet edildi ,yoksa kimse mi.Hukumete bir ofkeleri olacak tabi, su din isleri baskanindan dolayi.Acaba orada hakiki kac kibrisli turk var.Hic mi.Hakikilerin orada ne isi var ki.Usaklarum horon ceksinler rahat rahat,kktc'de belesten tarla ,arsa,ev devletten,para tc'den,varmi size yan bakan usagum.Gelin ,gelin, herkes gelsin. nasilsa olan buradaki yerliye oluyor.Somurgeye devam.
  • Karadenizliler,Kibrislilar=asimilasyon Kaya  Lefkosa - 26.09.2010 Yahu Londrali,Karadenizlilere laf atma.Onlarda bizim gibi asimile olmus insanlardir.Zaten 74de bu pontonlari adaya getirirken gecmislerne,ve kokenlerne bakarak bize uyduklari icin getirdiler.Hade hep beaber horon cekelim usaklarum.
  • hadebe sende oredan kendini bilmez londuralımısın nesin ismail   girne - 26.09.2010 bu adada bir nesil yok oldu evlerinden yurtlarından memleketlerinden geldi bizler için savaştı şehit oldu gazi oldu türkiye yıllardır maddi manevi desteğini bizden esirgemedi sonsuz teşekkür ederim sen bilirmisin üç ay bir stadın içerisinde esir kalıp yaşamayı ben bunları yaşadım ordan cıkacaksın laga luga kendini bilmeden konuşacaksın hade be sende sanamı kaldı buradaki insanlara dil uzatmaya insanlar gönüllerince eğleniyor kime ne sana ne zararı var şükran borçluyuz bu insanlara TEŞEKKÜR EDERİM TÜRKİYE KENDİ ADIMA
  • haydeee seher  mağusa - 26.09.2010 bilip bilmeden gelip görmeden konusmayın. talat bu sene de geldi. cünkü davetliydi. sonra 1. cumhurbaskanı denktaş da vardı. ama hükümet kanadından kimse yoktu. eee cağrılmadığı yere davulcuyla zurnacı gider. bunlar ne de olsa playbackçi. gizli gizli girömişdirler alana. manzara süperdi valla. kıskananlar çatlasın . ne diyeyim.
  • LONDURALI BEY gülay  İSTANBUL - 26.09.2010 TFOTOĞRAFTAKİ MANZARA GEYET GÜZEL BURADAKİ İNSANLAR GELDİ BU ADAYADA 74 O ZAMANLAR YALVARDINIZ GELSİNLER DİYE HATTA TÜRK ASKERİ ADAYADA CIKARTMA YAPMIĞTI O DÖNEMLERDE GERÇİ SEN BUNLARI BİLMEZSİN HERALDE SEN O DÖNEM YURTDIŞINA KAÇANLARDANSIN ANLAŞILAN BEN BAK NE GÜZEL LONDURADAN YAZIYORUSUN ÜSTÜNE VAZİFE OLMAYAN ŞEYLERİ SEN BAK DALGANA ORALARDA BIRAK BENİM İNSANİMDA İNSANCA EĞLENİYOR GELENEKLERİNİ GÖRENEKLERİNİ YAŞIYORLAR SEN DOSTUM SANA BİR TAVSİYEMDE OLACAK GİT BİR DOKTORA GÖSTERT KENDİNİ
  • onur bey arkadaşım kenan   istanbul - 26.09.2010 lafım sana gecen yıl talat bu adanın cumhur başkanıydı bu nedenle gelmiştir onların içine devleti temsil etmek için gelmiştir bilmem anlatabildimmi gerci sen az biraz bazı şeyler anlamıyorsunda ANLAYASIN DİYE YAZDIM BU YORUMU
  • onur   kktc - 26.09.2010 geçen sefer talat ve leydi da vardı.h..bu sefer gelmediler galiba.....horon tepip çırpınırdı karadenizi söyledilerdi...eee..seçim yok ki..
  • USAKLAR KKTC DE LONDRALI  U.K - 26.09.2010 FOTOGRAFTAKI MANZARAYA VE KALABALIGA BIR BAKIN .. MASSALLAH MA NE ZAMAN GELDI YAHU BU KADAR GARADENIZLI HEMSEHRILER KKTC YE ??? MASSALLAH VALLAHI GARINCA GIBI ... HA USAKLARUM HA !!!

:

:

:

:

DİĞER HABERLER