22-28 Kasım Diş Hekimleri Haftası nedeniyle Diş Tabipleri Odası yetkililerini kabul den Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, ülkemizdeki sağlık sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri, 22-28 Kasım Diş Hekimleri Haftası etkinlikleri hakkında bilgi vermek ve sorunlarını aktarmak amacıyla Sağlık Bakanı Ahmet Kâşif’i ziyaret etti. Ziyarette ilk sözü alan Hüseyin Bıçak, öncelikle Aralık ayında yapılacak kurultayda Bakan Kâşif’e başarılar dileyerek, kurultayın toplum için hayırlı olması temennisinde bulundu. 22 Kasım’ın Diş Hekimleri Günü onu izleyen haftanın da Diş Hekimliği Haftası olarak kutlandığını anlatan Bıçak, hafta vesilesiyle sorunlarını aktarmak ve çözüm istemek amacıyla Bakan Kâşif’i ziyaret ettiklerini kaydetti.
EKONOMİK KRİZ SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ DE VURDU
Son dönemlerde ekonomik krizin daha da belirginleştiğini ifade eden Bıçak, krizin sağlık sektörü ve diş hekimlerini de etkilediğini belirtti. Kriz nedeniyle hastaların özellikle Türkiye’nin Güney bölgesindeki teknisyen ve diş hekimlerini tercih ettiklerini, oldukça sağlıksız ortamlarda sağlık arayışına girdiklerini anlatan Bıçak, bunların engellenmesi için sistemde bir takım değişikliklere gidilmesi gerektiğini vurguladı. Koruyucu hekimliğin bakanlık aracılığıyla yaygınlaştırılması gerektiğini de dikkat çeken Bıçak, yasalarında güncelleştirilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın en azından ihtiyaçlı kişilerin protezlerini karşılamasının hastaları biraz rahatlatacağını belirten Bıçak, bakanlığın 18 yaş altındaki kişilerin ihtiyaçlarını karşılamasının ileriki yaşlarda protez ihtiyacı duyulmaması için iyi olacağına dikkat çekti.
KÂŞİF: ÜLKEDEKİ DOKTORLARA GÜVENİN
İnsan sağlığının ağızdan başladığına dikkat çekerek basit bir diş çürüğü ya da iltihabın bile ihmal edildiğinde büyük sorunlara yol açtığını vurgulayan Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, aile hekimliğinin koruyucu hekimlik gibi hizmet verdiğini söyledi. İhtiyaç olan 4 sağlık ocağına yeni diş ünitesi alındığını, diğerlerinin de bakım, onarım ve tamir işlerinin yapıldığını kaydeden Bakan Kaşif, hastaların hekim seçme özgürlüğü nedeniyle istedikleri yerde tedavi olabileceklerini ancak ülkedeki doktorlara da güvenilmesi gerektiğini söyledi. Ülkede organ nakli haricinde her vakanın tedavisinin yapılabildiğine dikkat çeken Bakan Kâşif, hastaların yurt dışında tedavi olmasının engellenemeyeceğini, ancak neden yurt dışında tedavi olmak istediklerinin irdelenerek, sorunun çözümünün sağlanabileceğini söyledi.