HP Genel Başkanı Raşit Pertev, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Partisinin, Tüzüğe karşı tıktığını hatırlatarak, ısrarlı duruş soncu, Bakanlar Kurulu’nun Lefkoşa Türk Belediyesi Kıymet ve Tartı Ücreti Tüzüğü’nü iptal ettiğini ifade etti.
“Bu ısrarlı duruşumuz hükümete geri adım attırmıştır” diyen Pertev, Partisinin benzer konularda her zaman ısrarlı duruşunu sürdürerek, halk ve kamu menfaatini hassasiyetle koruyacağını kaydetti.
Raşit Pertev, “Lefkoşa Türk Belediyesi’nin böyle bir tüzüğü önermesi, Bakanlar Kurulu’nun da böyle bir tüzüğü onaylayarak, uygulama aşamasına gelerek, esnaf ve işadamlarına tebliğ etmiş olmasının düşündürücü olduğunu” belirtti.
Pertev, ekonominin dibe vurduğu bir dönemde Hükümet ve yerel yönetimlerin sorunlar ile konulara ciddiyet ve dikkatle eğilmesi gerektiği üzerinde durdu.
BU HAKLAR AL-VER MESELESİ YAPILAMAZ
TÜRKİYE İLE GERİLİM ÇIKARAN PARTİ BU ÜLKEYİ YÖNETEMEZ
GENEL KURUL YİNE TOPLANAMADI
TAÇOY SOMUT ADIM İSTEDİ
ADAYLIĞIM GERÇEKLEŞMEMİŞ OLSA DA MÜCADELEYE DEVAM
VATANDAŞA BİLDİRİLMEYEN TRAFİK CEZASINA AF GELMELİ
YAŞLI VE BAKIMA MUHTAÇ OLANA YARIM ASGARİ ÜCRET!
BM KIBRIS TEMSİLCİSİ HOLGUİN BÜYÜKELÇİ BAŞCERİ’YLE GÖRÜŞTÜ
“7 ARALIK SABAHI UMUTLU BİR GÜNE UYANACAĞIZ”