AP milletvekillerinden Kasulidis’e destek

Kasulidis’in Limasol’da gerçekleştirdiği seçim mitingine, Güney Kıbrıs’ta siyasi büro toplantısını gerçekleştirecek olan Avrupa Halk Partisi üyesi 57 AP milletvekili katılıp destek verdi

Kasulidis’in Limasol’da gerçekleştirdiği seçim mitingine, Güney Kıbrıs’ta siyasi büro toplantısını gerçekleştirecek olan Avrupa Halk Partisi üyesi 57 AP milletvekili katılıp destek verdi

 

POLİTİS ve diğer gazeteler; 17 Şubatta Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde DİSİ’nin desteklediği aday olan Rum AP Milletvekili Yannakis Kasulidis’in önceki gün Limasol’da gerçekleştirdiği seçim mitingine, Güney Kıbrıs’ta siyasi büro toplantısını da gerçekleştirecek olan Avrupa Halk Partisi üyesi 57 AP milletvekilinin katılarak destek verdiklerini yazdılar.

POLİTİS: “57 AP Milletvekili Yannakis Kasulidis’in Yanında” başlığı altında verdiği haberinde; Kasulidis’in dün Limasol’da gerçekleştirilen seçim mitinginde 21 Avrupa ülkesinden toplam 57 AP milletvekilinin, Kasulidis’e destek vermek amacıyla yer aldıklarını ve destekledikleri adayın Kasulidis olduğunu açıkça vurguladıklarını yazdı.

Gazete; Avrupa Halk Partisi grubunun başkanı Joseph Daul’un etkinlikte yaptığı konuşmada kendilerinin desteklediği adayın Kasulidis olduğunu belirterek Kasulidis’i “önemli bir Kıbrıslı ve Avrupalı” olarak nitelendirdiğini yazdı.

Daul; “Kıbrıs’ın ihtiyacı olan sorumluluk sahibi ve saygıdeğer lider odur” şeklinde konuştu ve Annan Planı’nın referanduma sunulmasına da değinerek “Avrupalıların referandumda Kıbrıslıların adlıkları karara derinden saygı duyduklarını” savundu.

 KASULİDİS KIRMIZI ÇİZGİLERİNİ VURGULADI

Gazete; Kasulidis’in ise konuşmasında 57 AP milletvekiline hoş geldiniz derken “dost oldukları ülkelerin sayısının ve dostlarının tıpkı gelecekte özgürlük, refah ve güven içeren ortak bir geleceğe dair umutlarının olduğu kadar çok olduklarını” ifade etti.

Kasulidis; AP milletvekillerine seslenerek “bugün hala insan haklarının ve uluslararası hukukun çiğnendiği, Avrupa değerlerinin uygulanmadığı bir Avrupa toprağı parçası vardır” şeklinde konuştu.

Habere göre Kasulidis ayrıca Kıbrıs sorununa ilişkin “kırmızı çizgilerine” de konuşmasında değindi ve şunları söyledi:

“1. Türkiye’nin tek taraflı askeri müdahale hakkını kabul etmiyoruz. Mantıklı bir askeri geri çekilme süresinden sonra Kıbrıs’ta tek bir Türk askerine hayır.

2. Mülkiyet sorununun yasal sahipleri tarafından kabul edilebilecek bir şekilde adil bir biçimde çözülmesi.

3. Çözümün uygulanmasının garantisi. Eğer Türk tarafı anlaşmaya varılanları uygulamazsa bugünkü şartlara dönüşün öngörülmesi.

4. Kıbrıs’ta demagojik yıkımların olmamasını sağlayacak garantiler”.

Gazete; Kasulidis’in ayrıca seçildikten sonraki Kıbrıs sorunu stratejisini de 6 ana maddede topladığını vurguladı ve şunları yazdı:

“Seçilmesinin hemen ardından; Kıbrıslı Türklere ve Avrupalılara barış ve uzlaşı istediğimizi göstermemiz için Talat’la biraraya gelme ve yeni geçiş noktalarının açılması, Kıbrıs Rum taşınmaz mallarının istismarının durdurulması ve Mağusa’nın kapalı bölgesinin (Maraş) iade edilmesi için takvim belirlenmesi konularını görüşme.

İki liderin sıkça görüşme gerçekleştirmeleri yoluyla 8 Temmuz sürecinin basitleştirilmesi.

Milli Çözüm Çerçevesi Anlaşması’nı hazırlamaları amacıyla uzmanların görevlendirilmesi.

Kıbrıs’ın dostlarını yeniden kazanması için AB ülkeleri ile BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi ülkelere ziyaretler.

Sahte devletin düzeyinin yükseltilmesinin sona ermesi için hemen girişimlerde bulunmak”.

 

XXXXXXX

 

 AP MİLLETVEKİLLERİ ORTAMI TUTUŞTURDU

Gazete, “Barbarların Dönüşü – ELK Milletvekilleri Alevlendirdi” başlıkları altında verdiği bir diğer haberinde; Kasulidis’e destek belirten AP milletvekillerinin Tasos Papadopulos’un seçim kadrosunun tepkisiyle karşılaştığını yazdı.

Gazete; Papadopulos’un seçim kampanyası koordinatörü Yorgos Lillikas’ın konuya ilişkin açıklamasında AP milletvekillerinin ziyaretini referandumlarda Annan Planının kabul edilmesi yönünde yabancılardan yapılan baskılarla ilişkilendirdiğini belirtirken Papadopulos’un “Kıbrıs halkına ne yapmaları gerektiğini söylemeleri için yabancıları çağırmaya ihtiyacı olmadığını” ifade ettiğini yazdı.

Habere göre Lillikas; “Biz Kıbrıs vatandaşlarına yöneliyoruz ve onlara güveniyoruz” şeklinde konuştu. Gazete; Lillikas’ın bu açıklamalarına DİSİ’den sert yanıt geldiğini ve DİSİ Sözcü Vekili Haris Yeorgiyadis’in Lillikas’ı “yabancı korkusu taşımakla” suçladığını yazdı.

Habere göre Yeorgiyadis; Lillikas’ın çağdaş Avrupa’nın nasıl işlediğinden haberi olmadığını da ifade etti.

Bu haber 3 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER