Gazete; Dimitriu’nun biri öğretim görevlilerine biri de öğrencilere okunmak üzere okullara gönderdiği mesajında; ilk kez “basit bir ‘hoş geldiniz’ mesajının dışına çıktığını” yazdı.
Habere göre Dimitriu; öğretmenlere gönderdiği mesajda; “öğrencilerin işbirliği yönündeki isteklerini artırmak için sistematik olarak çalışmalarını”, öğrencilere gönderdiği mesajda ise; “birleşik bir vatanda barışçıl bir gelecek için hazırlanmalarını” istedi.
Gazete; Dimitriu’nun bu mesajının, okullarda 2008-2009 öğretim yılının, “işgalden kurtulma ve vatan ile halkın birleşmesi için, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin karşılıklı işbirliği ve saygının, barışçıl yaşama kültürünün oluşturulması yılı” ilan edilmesi çerçevesinde gönderildiğini kaydetti.
Haberde ayrıca; öğrenci ve öğretmenlerin uygulaması için bu amaca yönelik önerilen çeşitli faaliyet ve etkinliklere de değinildi.
Gazete ayrıca; Güney Kıbrıs’ta ilkokulların 4 Eylül Perşembe, ortaokul ve liselerin ise 10 Eylül’de açılacağını bildirdi.
GENEL KURUL BUGÜN TOPLANIYOR
İNCİRLİ ÜRETİCİLERLE BULUŞTU
YEREL YÖNETİMLER İLE MERKEZİ İDARE ORTAK VİZYON GELİŞTİRMELİ
ÜSTEL’DEN GÜZELYURT HASTANESİ’NDE SERT MÜDAHALE: BU HALK KANDIRILAMAZ!
Şahiner: “Narenciye, arpa fiyatına mahkum edildi”
CTP: “Öğretmenin yetiştirilmesi, istihdamı ve yükselmesi siyasi kaygılardan arındırılmalı”
Üstel, Güzelyurt Hastanesi inşaatını ziyaret etti
CTP heyeti Lefke bölgesini ziyaret etti
TDP: “Öğretmenler Yasası kararı anayasal ilkelere uygun, mağduriyetler göz ardı edilemez”