Karoyan: “uzlaşmazlık çıkmaza sevk edecek”

Haravgi, Rum Meclisi’nin yaz tatilinin ardından önceki gün ilk toplantısını gerçekleştirdiğini; Rum Meclis Başkanı Marios Karoyan’ın bir takım açıklamalarda bulunduğunu yazdı.

Haravgi, Rum Meclisi’nin yaz tatilinin ardından önceki gün ilk toplantısını gerçekleştirdiğini; Rum Meclis Başkanı Marios Karoyan’ın bir takım açıklamalarda bulunduğunu yazdı.

Habere göre, Kıbrıs sorununa ilişkin doğrudan müzakerelerin çözümle sonuçlanması ümidini dile getiren Marios Karoyan, Kıbrıs Rum kesiminin bu amaca yönelik olarak çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Karoyan, “Türkiye’nin iki devlet çözümü ya da konfederasyonda veya partenojenezde (bakir doğum) ısrar etmesi halinde; ayrıca BM karar ve ilkelerini, Doruk Antlaşmalarını, AB ilke ve değerlerini görmezden gelmeye devam etmesi halinde; Türk tarafının suçuyla çıkmaza ve başarısızlığa sevk edileceklerini” iddia etti.
Karoyan, Türkiye’nin uzlaşmaz olduğunu öne sürerek, “Türkiye’nin uzlaşmazlığını ve farklı amaçlarını terk etmesi; ayrıca adil, işler ve yaşayabilir bir çözüm bulunması çabalarına katkıda bulunması için Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve uluslararası topluluğu Türkiye’ye seslenmeye ve Türkiye’ye nüfuz kullanmaya” da davet etti.

Bu haber 5 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER