25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü
DAÜ’de ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ etkinlikleri düzenlenecek.
DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve Araştırma Merkezi (DAÜ-PDRAM), geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da 25 Kasım – 10 Aralık 2013 tarihleri arasında, kadına yönelik şiddetle ve insan hakları ile ilgili farkındalığı arttırmak, şiddet olgusunu engellemenin gerekliliği ve önemini vurgulamak için bir dizi etkinlik tasarladı.
Bu sabah DAÜ Psikoloji Bölümü öğrencileri, DAÜ kampusu içinde ve üniversitenin ana giriş kapılarında rozet ve günün sembolü niteliğindeki beyaz kurdeleler takacak.
6 Aralık 2013 tarihinde ise DAÜ öğrencilerine yönelik “Magdalene Sisters” adlı film gösterimi yapılacak. Filmden sonra, filmle ve bu özel günle ilgili bir de tartışma grubu yapılması tasarlandı.
Etkinlikler arasında DAÜ-PDRAM psikologları tarafından yazılmış “16 Gün Aktivizmi (25 Kasım-10 Aralık): Evde Barış, Dünyada Barış” adlı bir gazete yazısının da basında yer alması ve DAÜ-PDRAM Başkanı Doç. Dr. Biran Mertan’ın 25 Kasım 2013 tarihinde BRT televizyonunda kadına yönelik şiddeti irdeleyen bir TV programında konuk konuşmacı olarak katılması da yer alıyor.
CTP heyeti, Gönyeli–Alayköy Belediyesi Atölyesi çalışanlarını ziyaret etti
Lefkoşa'da “Ramazan Sokağı” kuruldu
CTP Kadın Örgütü, Güzelyurt’ta emekçi kadınlarla bir araya geldi
GÜNEY’DEKİ SİLAHLANMA KKTC İÇİN BÜYÜK RİSK
KIBRIS’A GELECEK OLANLARI UYARDI
Gazimağusa Belediyesi seyyar tezgâhlarda lokma üretimi ve satışı yapan esnafı denetledi
Gazimağusa’da polis hücresinden firar eden iki kişi yakalandı
GAÜ'de 'Nadir Hastalıklar Konferansı' düzenlendi
DAÜ Akademik Ödül Töreni yapıldı