Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Fileleftheros gazetesi; Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, AB-Çin zirvesine katılmak amacıyla yarın Pekin’e gideceğini, bu ziyareti çerçevesinde Çin hükümet yetkilileriyle yapacağı temaslarda Türkiye’nin Güvenlik Konseyi üyeliği konusunu ele alacağını bildirdi.
Güvenlik Konseyi’nde alınan kararlarda Güney Kıbrıs’a bugüne kadar destek olan Rusya, Çin ve Fransa’nın, bundan sonra oynayacakları rolün önemine dikkat çeken gazete; Türkiye’nin geçici üye seçilmesinde Yunanistan’ın nasıl bir tavır sergilediğinin de bilinmediğini; ancak Türkiye ile Yunanistan arasında her iki ülkenin geçici üye adaylığı durumunda “gayrı resmi müsamaha anlaşması” bulunduğunu savundu.
Haberde; Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas ve diğer Rum siyasi parti yetkililerinin konuya ilişkin açıklamalarına da yer verildi.
MÜZAKERE OLSUN DİYE MÜZAKERE Mİ YAPALIM?
CTP İKTİDARINDA KREŞ SEFERBERLİĞİ OLACAK
Özersay: “Denetim kurumları, siyasilerin keyfi kararlarına bağlı olmaktan çıkarılmalı”
İncirli: “Halkın hakkını yeniden halka teslim edeceğiz”
Holguin, Yunanistan Dışişleri Bakanı ile Atina'da görüştü
Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı
Küçük: “Geçici çalışanlara ilişkin yasa kamuya güç verecek”
CTP, Yeşil Sol Parti ile görüştü