Okumaya gelmişlerdi

Yiğitler Burcu’ndan kaçak bir şekilde ülkeye giriş yapmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanan iki Nijeryalı hapse gönderildi

Yiğitler Burcu’ndan kaçak bir şekilde ülkeye giriş yapmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanan iki Nijeryalı hapse gönderildi

Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’a kaçak bir şekilde giriş yapmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanan Nijeryalı Doumbe G. Benjamin ve Ahmed Soudtay hakkındaki soruşturma tamamlandı. Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekiplerinin Yiğitler Burcu yakınlarında kurduğu pusu sonucu yakalanan zanlıların bir dönem KKTC’de üniversite eğitimi aldıkları ancak kayıtlarını yenilemedikleri için öğrenci statüsünden kaçak duruma geçtikleri açıklandı. Soruşturma amaçlı üç gün tutuklu kalan zanlılar dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

ÖĞRENCİDEN KAÇAK DURUMA DÜŞTÜLER

Duruşmada zanlılar Doumbe G. Benjamin ve Ahmed Soudtay’ın “birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan dolayı tutuklandıkları açıklandı. Zanlıların Cumartesi günü yasal olmayan bir şekilde Yiğitler Burcu’ndan kaçak bir şekilde ülkeye giriş yapmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalandıklarını belirten polis, zanlıların bir dönem üniversite eğitimi aldıklarını ancak kayıtlarını yenilemedikleri için kaçak statüsüne girdiklerini söyledi. Zanlıların üç gündür tutuklu olduklarını belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlıların yasal olmayan yollardan kaçabileceğine vurgu yaparak tutuklu yargılanmalarına ve bu amaçla 1 ay süre ile cezaevine gönderilmelerine karar verdi.

Bu haber 1 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER