Eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Jalal Talabani hayatını kaybetti. Rûdaw'ın Almanya muhabiri, Celal Talabani'nin bugün hayatını kaybettiğini bildirdi.
Fakat; KYB lideri Talabani'nin ofisinden bir kaynak, Genel Sekreter'in hayatını kaybettiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Rudaw’a konuşan kaynaklar, Talabani'nin sağlık durumunun kötüye gittiğini ve müşahade altına alındığını belirtti.
Eski Irak Cumhurbaşkanı ve KYB Genel Sekreteri Talabani'nin sağlık durumu, 17 Aralık 2012'de Bağdat'ta geçirdiği beyin kanaması sonucu bozulmuştu. Almanya'ya tedavi için giden Talabani, 19 Temmuz 2014'te Süleymaniye'ye geri döndü.
Daha sonra bir kez daha Almanya'ya giden Talabani, oradan Avusturya'ya gitti. 2016 Eylül ayında ise Kürdistan'a döndü. Yurda dönen Talabani, Kürt liderlerin ziyaretçi akınına uğradı.
Talabani en son bu yılın Temmuz ayında İran'ın başkenti Tahran'a ziyarette bulunmuştu.
AB KOMİSERİ KOS TÜRKİYE’DEN KIBRIS İÇİN ADIM ATMASINI İSTEDİ
HAYALİ DENİZ YETKİ ALANINA SERT TEPKİ
Von der Leyen: Avrupa; Rus, Türk veya Çin etkisine bırakılmamalı
AB’den Türkiye’ye ticaret mesajı
YENİ GENEL SEKRETER BİR KADIN OLABİLİR
Fidan: 'Bu yıl 150 ülke ve 66 uluslararası kuruluştan 6 bin 400 katılımcı forumumuza katıldı'
ABD BÜYÜKELÇİSİ’NDEN TÜRKİYE’YE BÜYÜK ÖVGÜ
İsrail ile Lübnan arasında 10 günlük ateşkes başladı
940 HESABA SORUŞTURMA