Tatlısu Belediyesi’nden Harnup Yatırımı: Çürüyen Tesisten Modern Üretim Merkezine

Tatlısu Belediyesi, yıllardır atıl durumda bekleyen pekmez üretim tesisini yeniden hayata geçiriyor. ADA TV'de Aslıhan Ünver'in konuğu olanBelediye Başkanı Hayri Orçan, hükümetin yapmadığı yatırımları artık belediye olarak üstlendiklerini belirterek, “Bu ürüne katma değer kazandıracak yatırımlar için elimizi taşın altına koyduk” dedi.

Orçan, yaklaşık 10 yıldır kullanılmayan pekmez tesisine talip olduklarını ifade ederek, “O tesisi bize verin, biz tamamlayalım dedik. Yaklaşık 100 bin dolarlık yatırım yaptık. Eski makinenin iki katından fazla yatırım ile ülkede örneği olmayan modern bir tesis kuruyoruz” diye konuştu.

Kurulacak yeni tesiste harnubun temizlenmesi, çerezliklerin ayrılıp paketlenmesi, pekmez, kahve ve un üretiminin yapılacağı bildirildi. Başkan, harnup ununun özellikle çocuklar için sütle karıştırıldığında sağlıklı bir tüketim ürünü olabileceğini, ayrıca pasta ve ekmeklerde de kullanılabildiğini aktardı.

Harnup kahvesi üretiminin de ilk kez hayata geçirileceğini vurgulayan Orçan, “Biz bu ürünü sıfır atık anlayışıyla işleyen bir tesis kuruyoruz. Gülüp geçenler oldu ama bugün geldiğimiz noktada büyük bir adım atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı ayrıca, ihale süreci için Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ile görüşeceklerini, Turizm Bakanı Fikret Ağaoğlu ve Binboğa Yem Fabrikası Yönetim Kurulu’nun da projeye destek verdiğini belirterek teşekkür etti.
Bu haber 15 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER