Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Sekreteri Erşah Sabit Yılmaz, Ada TV’de Aslıhan Ünver’in konuğu oldu. Yılmaz, programda erken genel seçim tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, partisinin seçimlere hazır olduğunu belirtti.
          
								
							
							 
							
							
							
							
							
                            
                            
                            
                               
Yılmaz, genel seçim kararlarının yalnızca başka seçimlerin sonuçlarına göre alınamayacağını ifade ederek, “Burada bütçe vardır, devam eden projeler vardır, bürokrasi vardır, konjonktür vardır. En önemlisi ise halkın iradesidir. Eğer gerçekten halkın faydasına olacak bir erken genel seçim gerekiyorsa, o adım atılmalıdır” dedi. 
Parti olarak uzun süredir bu yönde bir çağrı yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, “Zaten yılbaşından bu yana söylediğimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından bir erken genel seçimin önünün açılması gerektiğidir. Hafta sonu yaptığımız Parti Meclisi toplantısında da ortak görüşümüz bu yönde oldu” ifadelerini kullandı. 
Yılmaz, hükümetin görev süresine de değinerek, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümet tarihinin en uzun görev yapan hükümetinden bahsediyoruz. Ekonomik krizin en yoğun, alım gücünün ise en düşük olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte hükümetin yıprandığı konular olmuştur ancak aynı zamanda önemli icraatlar ve tamamlanan projeler de vardır. Özellikle Ulaştırma Bakanlığı’nın bizim yüz akımız olduğunu her zaman söylüyoruz” dedi. 
Halkın beklentilerine de dikkat çeken Yılmaz, “Halkımızın esas isteği tanınmak, açılmak ve dünyaya entegre olmaktır. Eğer bir erken seçim kararı alınırsa, Yeniden Doğuş Partisi bu seçime hazırdır. Her ne kadar Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy değişimleri yaşansa da, erken genel seçimlerde milletvekili sayımızı en az üçe katlayacak şekilde yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.