ERHÜRMAN’IN TDT ZİRVESİ'NDE BULUNMASI ÇOK ANLAMLIYDI!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’daki Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi’nde Türk dünyasıyla ilişkilerde “tarih yazıldığını” ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’daki Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi’nde Türk dünyasıyla ilişkilerde “tarih yazıldığını” ifade etti.

13. ZİRVEDE EVSAHİBİ TÜRKİYE

Sadece savunma sanayi ve askeri alanda adından söz ettiren değil, Türk dünyası ile ilişkilerinde de tarih yazan bir Türkiye gerçeği olduğunu ifade eden Erdoğan, “Tabii zirvede KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Erhürman'ın da bulunması bizim için çok anlamlıydı. Teşkilatın 13. zirvesine sonbaharda biz ev sahipliği yapacağız. Dönem başkanlığımız sırasında Türk Devletleri Teşkilatı'nın hem içeriye dönük derinleşmesi hem de dışarıya dönük güçlenmesi için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

10 MİLYAR DOLAR İHRACAT

248 milyon dolar savunma ihracatı yapan ülkeden bugün 10 milyar doları aşkın ihracat gerçekleştiren Türkiye'sine ulaşıldığını kaydeden Erdoğan, bu alanda dünya sıralamasında ilk 10 ülkesi arasına da girmeyi hedeflediklerini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdürdü: “2002'nin 236 milyar dolarlık ekonomisinden günümüzün 1,6 trilyon dolarlık ekonomisine nasıl geldiysek 2 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe de inşallah uzak olmayan bir tarihte erişeceğiz.”
Bu haber 23 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER