OSMANLI KONAĞI İHALE BEKLİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, konağın bir buçuk ay içinde projesi tamamlanıp ihaleye çıkacağını söylüyor

Yüzlerce yıllık kültür mirasımız Osmanlı Konağı, restorasyonu için fon ayrılmasına rağmen üç yıldır onarım bekliyor.

 

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, konağın buçuk ay içinde projesi tamamlanıp ihaleye çıkacağını söylüyor

 

SELDA BEKTAŞ

Değirmenlik’teki tarihi Osmanlı Konağı, yıkılmaya yüz tuttu.

Konağın restore edilmesi için üç yıl önce çalışma başlatıldı ancak yarım bırakıldı.

Tarihi Osmanlı Konağı, Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı’nın 2007 yılı için hazırladığı “gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlar kitapçığı”nın devam eden projeleri arasında gösteriliyor.

Ancak üç yıldır duran restorasyon çalışmaları henüz yeniden başlamış değil.

Konuyla ilgili star kıbrıs’a açıklama yapan Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, projelendirme çalışması yaptıklarını ve en geç 1.5 ay içinde ihaleye çıkarılacağını söyledi.

 

ÜST TAVANI AÇILDI

Üç yıl önce restorasyon yapılacağı gerekçesiyle, üst tavanı açılan ve içine direkler dikilen konak, öylece kurtarılmayı bekliyor.

Osmanlı Konağı, Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı’nın 2007 yılı için hazırladığı “gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlar kitapçığı”nın devam eden projeleri arasında gösteriliyor. Ancak üç yıl önce ilk bakım ve onarım çalışmalarına başlanmasına rağmen konak eskisinden de vahim durumda. Üst tavanının açılıp içine direkler dikilmesinden bu yana 3 yıl geçti.

Güvercinlere ev sahipliği yapan ahşap yapıya, henüz binası olmayan köy kadın kursu öğrencileri sahip çıkmaya çalışıyor. Değirmenlik kütüphanesi yetkilileri de üç yıl önce boşalttıkları Osmanlı Konağı’nın kitapları çürümeden onarılmasını bekliyor.

 

İHALEYE ÇIKARILACAK

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, konudan haberdar olduklarını söyleyerek, projelendirme çalışması yaptıklarını ve en geç 1.5 ay içinde ihaleye çıkarılacağını bildirdi.

Üç yıl önce kendisinin görevde olmadığını belirten Azimli, tarihi yapının o günden bu güne onarılmamasının sebebini bilmediğini açıkladı. Fuat Azimli, “Şu anda projelendirme çalışmaları yapılıyor. En geç bir buçuk ay sonra ihaleye çıkarılacak” dedi.

Değirmenlik’te bulunan ve 1571’li yıllarda dönemin kadıları için yaptırılan cumbalı konak adada bulunan ve hala ayakta durmaya çalışan sayılı tarihi eserlerden biri.

Bu haber 18 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER