Tam zamanında açıldı

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi işbirliğinde kurulan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Veteriner Fakültesi, 2009-2010 Akademik Yılı’nda, eğitim ve öğretime başladı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi işbirliğinde kurulan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Veteriner Fakültesi, 2009-2010 Akademik Yılı’nda, eğitim ve öğretime başladı. İlk öğretim yılına 20 öğrenciyle başlayan KKTC’deki ilk Veteriner Fakültesi’nin eğitim ve öğretime başlaması nedeniyle dün açılış töreni yapıldı. Açılıştan konuşma yapan Meclis Başkanı Hasan Bozer; “Bulaşıcı salgınların çok yüksek bir risk taşıdığı bir dönemde veterinerlik fakültesinin açılması çok anlamlı” dedi.

YDÜ Büyük Kütüphane’de dün sabah yapılan törene Meclis Başkanı Hasan Bozer, Başbakan Derviş Eroğlu, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Esat Sağcan, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Veteriner Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Burgu, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi yetilileri, fakülte öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı.
YDÜ Veteriner Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal’ın açılış konuşmasıyla başlayan törende sırasıyla Meclis Başkanı Hasan Bozer, YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Burgu, Başbakan Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı.
YDÜ Veteriner Fakültesi’nin, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’yle yapılan işbirliği çerçevesinde kurulduğunu anlatan Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal, fakülte hakkında bilgi vererek, öğrencilerin derslerini bir süre YDÜ Eğitim Sarayı’nda yürüteceklerini söyledi.

ÇOK YARARLI
Bozer, YDÜ’nün ülke için yararlı olacak faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini ifade ederek, fakültenin insanlık ve ülke için çok yararlı olacağına inanç belirtti. Dünyaya göz atıldığında ciddi hastalıkların insanları ve hayvanlar alemini tehdit ettiği bir dönemden geçildiğini, AİDS, kuş gribi, domuz gribi gibi hastalıkların insanlığın gündeminde olduğunu belirten Bozer, bunlara bakıldığında Veteriner Fakültesi’nin öneminin daha iyi anlaşıldığını kaydetti.

YDÜ’NÜN 15’NCİ FAKÜLTESİ
YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş da, konuşmasında YDÜ hakkında ayrıntılı bilgi vererek, fakültenin; YDÜ’nün 15’inci fakültesi olarak hizmete açıldığını ve Anakara Üniversitesi Veteriner Fakültesi işbirliğinde kurulduğunu anlattı.
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Burgu, YDÜ’de Veteriner Fakültesi’nin açılmasıyla sağlık kompleksinin tamamlandığına işaret ederek, son 5 yılda yapılan toplantılarda vurgulanan “tek tıp, tek sağlık, tek dünya konseptinin” YDÜ tarafından çok iyi algılandığını belirtti.

FAKÜLTE KKTC’NİN İHTİYACI
Başbakan Derviş Eroğlu da konuşmasında, veteriner fakültesinin KKTC’nin ihtiyacı olduğunu, ayrıca KKTC’ye eğitim almak için gelen yakın ülkelerin de ihtiyacı olduğunu dile getirerek, fakültenin özellikle Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’yle işbirliği içinde hayata geçirilecek olmasının önemli olduğunu vurguladı.
Canlılarla, canlıların sağlığıyla uğraşmanın kolay olmadığını, veteriner ve tıp fakültesi öğrencilerinin iyi yetiştirilmesinin şart olduğunu belirten Başbakan Eroğlu, meslek hayatına atılacak gençlerin işlerini en az hatayla yapabilmeleri için en iyi donanımlarla üniversiteden ayrılması gerektiğini kaydetti. Başbakan Eroğlu, fakülteden en iyi öğrencilerin yetişeceğine inanç belirtti.
Bu haber 36 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER