Mehmetçik Belediyesinde işler karıştı. Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer ile Belediye meclis üyeleri birbirine girdi.
Suna ERDEN
İskele’ye bağlı Mehmetçik Belediyesinde Meclis üyeleri ile Belediye Başkanı arasındaki anlaşmazlıklar dün akşam Televizyon ekranına yansıdı. Ada Tv’de yayınlanan Gündeme Bakış Programına katılarak şikayetlerini dile getiren Belediye Meclis üyeleri Hasan Hüryol, Naim Zorali ve Aycan Canalp, Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer’in meclis üyelerine danışmadan kararlar aldığını, belediye gelirlerini kendilerine danışmadan harcadığını iddia etti. Başkan Adalıer’in her ay rutin olarak yapılması gereken meclis toplantılarını yapmadığını iddia eden üyeler, Belediye ile ilgili kararlarda keyfi davranıldığını söyledi. Adalıer’in kadrolama ve işe alma konularında da kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini iddia eden üyeler, başkanın daha önce bir kişiyi haksız yere işten çıkardığını,kendilerinin itirazı sonucu, işten çıkarılan şahsın geri alındığını ifade ettiler.Belediye bünyesinde Başkan Adalıer’in bir akrabasının bulunduğunu belirten meclis üyeleri 15 Aralık 2010 da başka bir akrabasını daha işe aldığını belirttiler.Belediye bünyesine kadrolu personel alımında da ayrımcılık yapıldığını iddia eden üyeler, kadro için başvuran 14 kişiden 11 kişinin evraklarının İçişleri Bakanlığına gönderildiğini üç kişinin evraklarında eksik olmadığı halde Başkan Adalıer’in bu dosyaları İçişleri Bakanlığına vermediğini iddia ettiler.
BAŞKAN’DAN YALANLAMA
Meclis üyelerinin iddiaları üzerine programa telefonla katılan Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer, suçlamaların doğru olmadığını belirtti. Adalıer, meclis üyelerinin olayları çarpıttığını son 6 ayda 10 defa toplantı düzenlediğini ve üyelerle istişarelerde bulunduğunu söyledi.
Akrabası olan Eyüp Adalıer ile ilgili iddiaları da yanıtlayan Başkan, bu kişiyi akrabası olduğu için değil, başarılı olduğu için işe aldığını savundu. Başkan Adalıer, belediyenin bünyesinde çalışkan ve üretken üniversite mezunlarını çalıştırmak istediğini,Eyüp Adalıer’in başarılı ve eğitimli biri olduğunu Mehmetçik belediyesinin eğitimli insanlara ihtiyacı bulunduğunu belirtti. Başkan Adalıer, belediye bünyesinde yapılan harcamalarla ilgili iddialara karşın da şunları ifade etti. “Yaptığım bütün harcamaların makbuzunu isteyen herkese gösterebilirim, kimseden saklayacak hiçbir şeyim yok.”