İngiltere hedefi büyük

Başbakan İrsen Küçük, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar Başkanlığındaki Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) heyetini kabul etti.

Başbakan İrsen Küçük, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar Başkanlığındaki Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) heyetini kabul etti. Başbakanlıkta saat 13.30’da gerçekleştirilen kabulde GAÜ Rektörü Yıldırım Öner ve GAÜ İngiltere, Singapur ve ABD kampüslerinin rektörleri de hazır bulundu. GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar yaptığı açıklamada, rektörlerin İngiltere, Amerika ve Singapur’dan yıllık toplantıya katılmak amacıyla geldiklerini belirterek, yurtdışında yürütülen akademik ve lobi faaliyetleri hakkında bilgi vermek istediklerini söyledi. Akpınar İngiltere’deki kampüste bu yıl 600 öğrenci sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, Amerika ve Singapur kampüslerinin programlarının da bu yıl başlayacağını bildirdi. GAÜ’nün yurtdışına açılması ve dünyanın çeşitli ülkelerinde kampus açmasının KKTC’ye olumlu yansımaları olduğunu kaydeden Başbakan Küçük, bu tip çalışmaların gerek ülkenin tanıtımı gerekse KKTC’nin eğitim seviyesinin dünyaya gösterilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Küçük, Yurtdışından artmakta olan öğrenci akışı ve turizmdeki gelişmelerin gelecek için ümit verici olduğunu da söyleyerek, 2012 yılı için 47 bin olan üniversiteli öğrenci sayısının, gelecek yıl 55 bine çıkarılmasının hedeflendiğini açıkladı. KKTC ekonomisindeki gelişimde turizm ve eğitim sektörlerinin büyük katkısı bulunduğuna işaret eden Küçük, yeni ve modern Ercan Havalimanı’nın yılda 5 milyon yolcu kapasitesiyle bu çıtayı daha da yükseğe çekeceğine inandığını söyledi. Küçük, GAÜ yurtdışı kampusu rektörlerine, KKTC’nin tanıtımına ve öğrencilerin yetiştirilmesine katkılarından dolayı teşekkür etti. Yabancı rektörler de konuşmalarında Amerika’daki temsilciliklerin daha da güçlendirilmesini ve gerek turizm gerekse işadamlarına yatırım olanakları bakımından KKTC’nin daha fazla dikkat çekmesinin gerekliliği üzerinde durdular. Başbakan Küçük de ABD gibi büyük bir pazarda KKTC’nin daha fazla tanıtılması ve söz konusu olanakların yaratılması için gerekli desteğin verileceğini söyledi. Ziyarette karşılıklı hediye takdimleri de yapıldı.
Bu haber 4 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER