Lefke Avrupa Üniversitesi ile KKTC Memur-Sen arasında LAÜ personelinin huzur ve güven içerisinde çalışması ve iş verimliliğinin arttırılması amacıyla 25 Nisan 2013 tarihinde saat 12:30’daMilli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın teşrifleriyle toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Lefke Avrupa Üniversitesi ile KKTC Memur-Sen arasında LAÜ personelinin huzur ve güven içerisinde çalışması ve iş verimliliğinin arttırılması amacıyla 25 Nisan 2013 tarihinde saat 12:30’daMilli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın teşrifleriyle toplu iş sözleşmesi imzalandı. LAÜ yönetimi ve Memur Sen yetkilileri, 1 Ocak 2013 - 31 Aralık 2014 tarihlerini kapsayan protokolde LAÜ Yönetsel ve Destek Hizmetleri Personeli’nin var olan haklarının korunması ve çalışanların talep ettikleri maddelerin düzenlenerek sözleşmeye eklenmesi hususunda mutabakata vardı. Sağlanan mutabakatın ardından, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ve Hür İş Federasyonu adına Yakup Latifoğlu şahitliğinde LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Zafer, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel, ve Memur Sen Genel Başkanı Şener Özburak protokole imza koydular.
‘HER İKİ TARAFI DA KUTLUYORUM’
Atasayan, bir süredir MEMUR-SEN ile LAÜ arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesinin görüşmelerinin iyi bir mutabakatla sonuçlandığını ve bu anlaşmanın imza aşamasına gelindiğini belirtti. Atasayan ayrıca, her iki tarafın anlaşmaya varmış olmasının önemli olduğunu belirtirken, işveren ve çalışanlar arasındaki uyum ve anlayışın da önemine dikkat çekti. Atasayan son olarak, bu sözleşmenin her iki taraf için de hayırlara vesile olmasını diledi.
‘ÖNEMLİ OLAN ÇALIŞANLARIMIZIN GÜVENCEDE OLMASIDIR’
Mütevelli Heyeti Başkanı Zafer, üniversite çalışanının iş güvenliğinin sağlanması ve huzur içinde olmasının LAÜ yönetimi için önemli olduğunu söylerken, LAÜ Mütevelli Heyeti olarak aldıkları yetki ve LAÜ Rektörü ile çalışanların yaptığı çalışmalar sonrasında bu olumlu anlaşmanın ortaya çıktığını dile getirdi. Zafer ayrıca, her zaman çalışanlarına gereken katkıyı koymaya hazır olduklarını belirtti. Memur – Sen Başkanı Özburak ise, LAÜ ile Sendika arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını ve LAÜ’nünLefke Bölgesi için ne kadar önemli olduğunun bilinciyle çalıştıklarını dile getirdi.
‘ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Göksel, huzur, işbirliği ve anlayışın olduğu yerde verimlilik ve üretimin devamlı olacağını ve kendilerinin sendika ile bu huzuru, işbirliğini ve anlayış ortamını sağladıklarını ifade etti. Göksel ayrıca, LAÜ’de verimlilik esaslı ve öğrenci memnuniyeti odaklı çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi. Göksel, bu sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyerek sözlerini noktaladı.