Kaşot: “Tüm yılanlar öldürülüyor”

İrfan Günsel Araştırma Merkezi Çevre Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında yılanları anlatacak

İrfan Günsel Araştırma Merkezi Çevre Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında yılanları anlatacak

İrfan Günsel Araştırma Merkezi tarafından, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında başlatılan ve ortaöğretim öğrencilerinin çevre bilinç düzeylerini artırmayı amaçlayan sosyal sorumluluk projesi bu yıl da devam edecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ülkede yaşanan çevre sorunlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken İrfan Günsel Araştırma Merkezi araştırmacılarından Çevre Eğitimi ve Yönetimi Uzmanı Biyolog Nazım Kaşot, toplumun yılanlara yönelik tutumlarının iyi olmadığını, ülkede zehirli ve zehirsiz tüm yılanların öldürüldüğünü, bu durumu ortadan kaldırmak için de bireylerin erken yaşlarda çevre eğitimi almaları gerektiğini ve çevre eğitimlerinin, fobilerin yok edilmesi ve doğa sevgisi oluşturulmasında çok etkili bir araç olduğunu belirtti.

Bu duruma katkı sağlamak amacıyla 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında verilecek çevre eğitimleri kapsamında, merkez tarafından tema olarak “ yılanlar” seçildi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin alındığı proje kapsamında, öğrencilere yönelik eğitim seminerleri düzenlenerek, öğrencilerin konuya ilişkin bilgi seviyelerinin artırılması, ayrıca öğrencilerin konuya ilişkin tutum ve davranışlarının derinlemesine bir şekilde araştırılmasıyla da konuya bilimsel anlamda katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Böylesine önemli bir konuya, sosyal sorumluluk projesi kapsamında katkı koyacakları için; İrfan Günsel Araştırma Merkezi olarak oldukça heyecanlı olduklarını belirten Kaşot, sosyal sorumluluk projesine desteklerinden ötürü Yakın Doğu Üniversitesi’ne ve İrfan Günsel Araştırma Merkezi Başkanı ve Yakın Doğu Koleji Fen Bölüm Başkanı Uzman Biyolog Cem Hami’ye de teşekkür etti.
Bu haber 14 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER