ÖNCE REFERANDUM SONRA SEÇİM OLACAK

Başbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.

Başbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.

ERKEN SEÇİM YOK

Meclis’te konuşan Başbakan Ünal Üstel, hiçbir zaman hiçbir şeyin arkasına saklanmadığını ve hiçbir soruyu da cevapsız bırakmadığını kaydederek, hükümet programında yazılan her şeyin yerine getirildiğini, hatta reformlarla fazlasını yaptıklarını belirtti ve 'Erken seçim yok' vurgusunda bulundu. Yargı alanında hâlen 1925–1926 yıllarından kalan yasaların bulunduğuna dikkat çeken Üstel, Yüksek Mahkeme ve Barolar Birliği ile birlikte kapsamlı bir reform süreci yürütüldüğünü kaydetti.

ÖNELİK YARGI REFORMU

Üstel, söz konusu reform çerçevesinde gerekli yasa değişikliklerinin Meclis’ten geçirileceğini ve Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı. Bu süreç tamamlanmadan erken seçimin gündeme gelmesine karşı olduklarını ifade eden Üstel, önceliğin yargı reformunun hayata geçirilmesi olduğunu vurguladı. Erken seçim tartışmasının bittiğini dile getiren Başbakan, sürecin Meclis’teki çoğunluk doğrultusunda şekilleneceğini söyledi, ”Artık erken seçim yok” diyerek kürsüden indi.
Bu haber 15 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER