“Güzel ahlakı yaymadan bu bataklık kurumaz”

İş insanı Redif Nurel, son dönemde yaşanan trafik kazaları, uyuşturucu, alkol, kumar, şiddet ve cinsel saldırı vakalarına dikkat çekerek toplum güvenliğinin yalnızca devlet kurumlarının alacağı tedbirlerle sağlanamayacağını belirtti.


Sosyal medya hesabından “Toplum Güvenliği ve Güzel Ahlak” başlığıyla kapsamlı bir değerlendirme yapan Nurel, son dönemde kamuoyuna yansıyan bazı olayları hatırlatarak, bu hadiselerin ortak noktalarından birinin alkol ve uyuşturucu kullanımı olduğunu savundu.
Nurel, 17 yaşındaki bir kız çocuğunun aşırı alkollü şekilde kiralık araç kullanarak ölümlü kazaya neden olduğunu, Boğazköy-Gönyeli yolunda uyuşturucu madde tesiri altında aşırı hız yapan bir kişinin ölümlü kazaya karıştığını, beş kişinin genç bir kıza yönelik cinsel saldırı suçundan toplam 55 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve alkollü bir gencin arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğünü belirtti.
Son bir hafta içerisinde meydana gelen çeşitli trafik kazalarına da dikkat çeken Nurel, Bostancı, Güzelyurt-Lefkoşa, Gazimağusa, Ercan-İskele ve Girne-Güzelyurt yollarında alkollü sürücülerin karıştığı kazaların yaşandığını ifade etti.
“TEMEL MESELE ALKOL, UYUŞTURUCU VE KUMAR”
Bu olayların yanı sıra kamuoyuna yansımayan birçok hadisenin de bulunduğunu savunan Nurel, alkol, uyuşturucu ve kumar bağımlılığının aile içi şiddet başta olmak üzere birçok sosyal sorunu tetiklediğini kaydetti.
Nurel, “Görüleceği üzere bu vahim sonuçlar doğuran olayların temel sebebi alkol, kumar ve uyuşturucu” ifadelerini kullandı.
Toplum güvenliği tartışmalarının ülkeyi ve devlet kurumlarını itibarsızlaştırma amacıyla kullanılmaması gerektiğini belirten Nurel, muhalefetin Meclis Genel Kurulu’nun “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplanması yönündeki girişimini de eleştirdi.
Nurel, devletin ilgili kurumlarının bugüne kadar kamuoyuna yansımayan birçok olayı önlediğini belirterek, “Devletin ilgili kurumlarını itibarsızlaştırmak bu kadar basit olmamalı. Sizler Emniyet Kuvvetlerimizin önlediği ve kamuoyuna yansımayan, bizlerin bilmediği olaylar yok mu sanıyorsunuz?” diye sordu.
“HER ŞEY EĞİTİMLE BAŞLAR”
Toplumdaki sorunların çözümünde eğitimin belirleyici olduğunu vurgulayan Nurel, alkol, sigara ve uyuşturucu kullanım yaşının 13-14 seviyelerine kadar düştüğünü belirterek bunun ciddi bir tehlike olduğunu ifade etti.
Okullarda yaşanan bazı olaylara da değinen Nurel, ailelerin çocuklarının davranışları konusunda okul yönetimleriyle iş birliği yapması gerektiğini savundu.
Gençlerin manevi değerlerden koparılmasının ciddi bir toplumsal savrulmaya neden olduğunu belirten Nurel, eğitim sisteminde yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti.

Nurel, çocukların tarih bilinci, vatan sevgisi, aileye ve büyüklere saygı, güzel ahlak ve manevi değerlerle yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Güzel ahlakı yaymadan bu bataklık kurumaz” değerlendirmesinde bulundu.
Gençlere de çağrıda bulunan Nurel, alkol, uyuşturucu ve kumarın gençlerin sağlığını ve geleceğini tehdit ettiğini söyledi.
Nurel, “Gençler; şu lanet alkol, uyuşturucu ve kumar sizin sağlığınızı ve geleceğinizi elinizden alıyor. Sizler çok değerlisiniz. Aileleriniz ve toplum sizlerden çok şey bekliyor” ifadelerini kullandı.
Başarının yalnızca doktor veya mühendis olmakla ölçülemeyeceğini de belirten Nurel, gençlere yaptıkları işi en iyi şekilde yapmaları çağrısında bulunarak, “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” sözünü hatırlattı.
“ÜLKEMİZ DÜNYANIN EN GÜVENLİ TOPRAKLARIDIR”
Nurel, KKTC'nin güvenlik açısından sahip olduğu konuma da dikkat çekerek, yaşanan münferit olayların ülkenin tamamının güvensiz olduğu algısına dönüştürülmemesi gerektiğini savundu.
Rum kesimindeki kriminal olayların da kıyaslama açısından değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Nurel, Güney Kıbrıs'ta evsizlerin sayısına ilişkin bazı verileri ve uyuşturucu suçlarından mahkûmiyet sayılarını paylaştı.
Nurel, değerlendirmesinin sonunda devletin güçlenerek büyüdüğünü savunarak, “Devletimiz büyüyor arkadaşlar. Devletimiz büyüyor. Ve herkes şunu bilsin ki ülkemiz dünyanın en güvenli topraklarıdır” ifadelerini kullandı.
Eğitim sisteminin yeniden ele alınmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Nurel, çocukların milli ve manevi değerleri güçlü bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Bu haber 17 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER