Güney’in derdi hellim

Gazeteler, Güney Kıbrıs’ın Hellimin patentini almak amacıyla AB nezdinde başlattığı girişim ve bu çerçevede AB’ye sunulan başvuru dosyası hakkındaki tartışmaların devam ettiğini yazdılar.

Gazeteler, Güney Kıbrıs’ın Hellimin patentini almak amacıyla AB nezdinde başlattığı girişim ve bu çerçevede AB’ye sunulan başvuru dosyası hakkındaki tartışmaların devam ettiğini yazdılar.

Alithia, Yunanca adıyla “Hallumi” şeklinde patentinin alınması için Rum makamlarınca AB’ye yapılan başvurunun, Rum Meclisi Tarım Komitesi’nde ele alındığını ancak toplantıdan elle tutulur bir sonuç çıkmadığını yazdı.

Gazete, toplantıda başvuru dosyasına Türkçe “Hellim” kelimesinin eklenip eklenmeyeceği konusunda herhangi bir netleştirmenin yapılmadığını belirterek, Rum Tarım Bakanı’nın sadece gönderilen dosyada Türkçe “Hellim” kelimesinin yer almadığını söylemekle yetindiğini ve AB’nin izlediği prosedürlere değindiğini vurguladı.
Haberde, söz konusu dosyaya ilişkin bazı kurumların Rum mahkemelerine yaptıkları 3 itiraz bulunduğu da hatırlatılırken; bunlardan bir tanesinin de dosyaya Türkçe ismiyle “Hellim” kelimesinin eklenmesini talep eden Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın başvurusu olduğu ifade edildi.

Haberde ayrıca, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın başvurusunun Pazartesi günü mahkemede ele alınmaya başlanacağı ifade edildi.
Öte yandan POLİTİS, “Albina” cinsi keçilerin sütünün hellim yapımında kullanılmasına izin verilmesi talebinde bulunan ancak bu talebi Rum mahkemesince reddedilen “Albina” şirketinin, söz konusu kararı temyize götürme kararı aldığını yazdı.
Bu haber 269 defa okunmuştur
  • hellim,imiz Alpay Baykurt  sidney - 31.10.2009 sakin ha,rumlara bu firsati kaptirmayin.ellerinden gelse ay yildiz bayragimizada tescil koyacaklar

:

:

:

:

DİĞER HABERLER