Rana SARRO
Bandabulya olarak bilinen tarihi Lefkoşa Belediye Pazarı çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Binanın her an başlarına yıkılacağı korkusuyla yaşayan esnaf, Bandabulyada ekmek parası kazanmaya çalışıyor.
Lefkoşa yanında ülkemizin de en önemli simgeleri arasında yer alan Lefkoşa Belediye Pazarı yenileneceği günü bekliyor. Kurulduğu 1932 yılından beridir bakım ve onarımı yapılmayan ve başta tavanı olmak üzere dökülmeye başlayan Bandabulya olarak bilinen Lefkoşa Belediye Pazarı binası yıkılmaya yüz tutmuş vaziyette.
Bandabulya esnafı, yıllardır binanın her an başlarına yıkılacağı korkusu yaşıyor. Esnaf ve halk, Lefkoşa’nın simgelerinden olan Bandabulya binasının eski görünümünü ve karakteristiği korunarak restorasyonunun bir an önce yapılıp yeniden canlanmasını bekliyor.
STAR KIBRIS’a konuşan Bandabulya esnafı; “Binanın başımıza çökmesini bekliyoruz. Yıllardır tamir edilecek diye umut ettik artık ümidimiz de kalmadı” diyor.