SANER’DEN ÖZYİĞİT’E: ACAR POLİTİKACI!

Başbakan Saner ile TDP Başkanı Özyiğit arasında yaşanan asgari ücret tartışmasında sinirler gerildi. Saner, “2017 şubat asgari ücret belirleniyor.

Başbakan Saner ile TDP Başkanı Özyiğit arasında yaşanan asgari ücret tartışmasında sinirler gerildi. Saner, “2017 şubat asgari ücret belirleniyor. O dönemin de acar politikacısı olarak Cemal Özyiğit medyaya açlık sınırı altında olduğunu ve 3 Bin 500 TL olması gerektiğini söylüyor… Yıl 2018… 4’lü kualisyon…Çalışma Bakanlığı kendilerinde olduğu dönemde asgari ücret 2 Bin 365 TL olarak belirleniyor” diyerek Özyiğit’in çelişkili olduğunu iddia etti.

Başbakan Hamza Ersan Saner, 2017’de asgari ücreti 3 Bin 500 TL öneren Cemal Özyiğit’in çelişkili demeçlerini Meclis Genel Kurulunda okudu, Özyiğit sinirlendi.
Başbakan Hamza Ersan Saner, 2017’de asgari ücreti 3 Bin 500 TL öneren Cemal Özyiğit’in çelişkili demeçlerini Meclis Genel Kurulunda okudu.

Saner, Özyiğit'e hitaben şunları söyledi;

“Geçmişten örnek verdiğimizde pek hoşunuza gitmiyor. 2017 şubat asgari ücret belirleniyor. O dönemin de acar politikacısı olarak Cemal Özyiğit medyaya açlık sınırı altında olduğunu -ki oy birliği ile belirlendi- 3 Bin 500 TL olması gerektiğini söylüyor… Basına çıkıyor anlatıyor. Yıl 2018… 4’lü kualisyon… Zeki Bey de (dönemin asgari ücretten sorumlu Çalışma Bakanı) burada… Asgari ücret belirleniyor, Şubat 2018’de 2 Bin 365 TL olarak… Bir yıl önce 3 Bin 500 öneren parti bir yıl sonra bunu yapıyor! O da yetmiyor 2019’da 3 Bin 150... 2 yıl geçmiş olmasına rağmen. Düşünebiliyor musunuz!”

Başbakanın açıklamaları sonrası Cemal Özyiğit’in oturduğu yerden bağırması dikkat çekti.

Bu haber 91 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER