Kalpler ‘sokaktakiler’ için attı

Sokaktaki ve barınaktaki hayvanların yaşam özgürlüklerini savunan Sevimli Dostlar Derneği, Lefkoşa YDÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde önceki akşam muhteşem bir konsere imza attı.

Nupelda KARABUĞDAY

Sokaktaki ve barınaktaki hayvanların yaşam özgürlüklerini savunan Sevimli
Dostlar Derneği, Lefkoşa YDÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde önceki akşam muhteşem bir konsere imza attı. İlginin büyük olduğu konserde ülkemizin ünlü opera sanatçılarından Vasfiye Çakırtaş ve öğrencileri sahne aldı. Genç yaştaki sanatçı adaylarının sahne aldığı konser izleyenlerden tam not aldı.

Onlar için de frene basın

Konserin açılış konuşmasını yapan Sevimli Dostlar Derneği kurucusu Oya Demirsöz;
“Yol kenarlarında karşılaştığımız hayvan ölümleri gerçekten çok acı, ne olur onlar için de frene basın” dedi. Hayvanların da doğada en az insanlar kadar yaşam özgürlüklerinin olduğunu belirten Demirsöz, hayvanlara yapılan şiddetin karşısında olduklarını ve seslerini duyurmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Bir kap su yeter

Gecede konuşma yapan Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Kıbrıs Temsilcisi Emel Algedik; “Her gün kapınızın önüne bir kap su koyun, açlık öldürmez fakat susuzluk öldürür” dedi.
Havaların da ısınmasıyla birlikte susuzluktan sokaklarda perişan halde bulunan özellikle kedi, köpek ve kuşların insanlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Algedik; “Kapınızın önüne bir kap su koymak sizin için çok yorucu olmayabilir fakat onların yaşamını etkiler” dedi. Gecenin sonunda Ada TV muhabirine katkılarından dolayı Teşekkür Belgesi takdim edildi.
Bu haber 73 defa okunmuştur

:

:

:

:

DİĞER HABERLER